Medielejr: Evaluering med lidt rynkede bryn

For nylig var en større gruppe drenge årgang 01 på medielejr i Vejen. DHF-talentansvarlig Claus Hansen kalder det spændende at se en stor gruppe spillere i årgangen med henblik på næste sæsons Talenttræning og landshold.

- Der var cirka 20 mand fra årgangen med på årets sommerlejr, og med de spillere, der var med i Vejen, har vi nu set omkring halvdelen af de spillere, der var til Iagttagelsesstævner i januar. Så vi har nu det indledende overblik og kan være mere skarpe på, hvilke typer vi skal kigge ekstra godt efter i den kommende periode, siger han.

Billedet i Vejen understreger det, der er set tidligere. Årgang 01 og 00 kan ikke fremvise den samme fysik og skudstyrke som årgangene 98 og 99.

- Men det gør ikke årgangen mindre spændende, absolut ikke, årgang 00/01 rummer nogle andre typer, det er ligeså vigtigt at udvikle på. Det vigtige er henover en seks-otte år at udvikle forskellige typer på forskellige positioner, så vi ikke bliver sårbare, hvis tendenserne i spillet ændrer sig. Ingen ungdomslandsholdsårgange rummer alt, men kan de bare supplere hinanden, så A-landsholdet forbliver i verdenstoppen, så er målet nået, siger Claus Hansen.

Der var dog noget, der fik Claus Hansen og talenttrænerne til at rynke brynene i Vejen.

- Vi så dels nogle spillere, der havde vanskeligt ved at komme gennem programmet, selv om træningsmængden ikke var øget i forhold til de seneste år. Og det er ærgerligt. Det er jo netop ved at knokle i maj, juni og juli, at man kan flytte sig, siger han og fortsætter:

- Desuden så vi for mange spillere, der mødte op uden at være 100 procent klar. En DHF-samling er ikke et sted, hvor man lige skal prøve at se, hvordan det går. Dels sælger man sig selv dårligt på den måde, og dels tager man altså pladsen fra en anden spiller, der går hjemme og ærgrer sig over, at han ikke har mulighed for at vise, hvad han kan. Hvis spillerne prøver at sætte sig i de andres sted, så gør man forhåbentlig ikke det mere.

Claus Hansen peger på, at det tilsyneladende især var på det konditionelle plan, at flere spillere var udfordret.

- Jeg kan godt forstå, at det her mellem to sæsoner måske kan være svært at træne så meget med bold, men konditionstræne ... det kan man altså gøre alle steder uden de store problemer. Hvis ikke spillerne selv formår at melde fra, hvis man ikke er klar til belastningen, for det forstår jeg godt kan være svært, så må trænerne gøre det for dem.

- Man skal jo huske, at vi altid ser folk an flere gange. Så er man skadet, i større eller mindre grad, så skal man altså melde afbud - så får man chancen senere, siger han.