Generation handball
  • Hellebjerg

Medlemsfremgang i Skjern Håndbold

onsdag. 28. januar - 2015 af Claus Sonne  | Foto: Skjern Håndbold


Ubold har modtaget følgende fra Skjern Håndbold:

Mens der på landsgennemsnit meldes om færre medlemmer i landets håndboldklubber, oplever Skjern Håndbold det stik modsatte. Især initiativer uden for håndboldbanen har bidraget til det stigende medlemstal.

Siden sidste sæson er medlemstallet i Skjern Håndbold steget fra 394 til 413 medlemmer. Det vil altså sige en medlemsfremgang på 19 medlemmer. En stor del af grunden til det stigende antal håndboldspillere skal findes i de mange initiativer, klubben har gennemført det seneste år.

Blandt andet har en lokal skole i Skjern haft besøg af Skjern Håndbold og DHF’s håndboldkaravane, der er et rekrutteringsprojekt, hvor børn kan prøve kræfter med sjove boldlege. Klubben har også indgået en samarbejdsaftale med Amagerskolen i Skjern omkring indskolingsklasserne, der får én på opleveren med ”leg, bold og bevægelse".

Derudover er Håndboldfitness og håndbold for handicaphold blevet en stor succes i det vestjyske, ligesom fokus på pigehåndboldspillere har fået et nøk opad i hele klubben.


Fælles fokus på at knække kurven

De positive tal på medlemslisten skaber både tilfredshed og stolthed hos Udviklingschef i Skjern Håndbold, Allan Jørgensen.

- Vi er meget glade og stolte over, at det har kunnet lade sig gøre for os at skaffe flere håndboldspillere til klubben i en tid, hvor Håndbolddanmark generelt er presset på medlemmer. Fremgangen skyldes ikke mindst vores mange frivillige trænere og ledere, miljøet og kulturen i klubben, samt de mange tiltag, vi har gang i, siger Allan Jørgensen.
Netop på grund af et faldende medlemstal på landsplan har Dansk Håndbold Forbund igangsat projektet, Knæk Kurven, der skal være med til at vende den negative medlemsudvikling.

- Det er en rigtig god idé, at der er ekstra fokus på at knække kurven med forskellige initiativer fra DHF’s side. Det er kampen værd at kæmpe for flere håndboldspillere, og vi vil gøre endnu mere, siger Allan Jørgensen.

Næste projekt for at finde flere håndboldspillere i Skjern er endnu en samarbejdsaftale med en lokal skole. Projektet skal inspirere indskolingen til leg med bold i skolen – og forhåbentligt også i Skjern Håndbold.


Til toppen ↑