Mikkel stortrives i Flensburg

Det er i disse dage næsten nøjagtig to år siden, at nu 17-årige Mikkel Ebeling skiftede TIK Taastrup ud med storklubben Flensburg-Handewitt, og venstrefløjen stortrives i det nordtyske. 

Og glæden er gensidig. Flenburg og venstrefløjen, der i sidste sæson var den mest scorende på sin position i U18-rækkken, snakker nemlig i øjeblikket kontrakt.

- Det er jeg naturligvis super glad for, men der er ikke skrevet noget under endnu. Planen er, at jeg især skal spille på 2. holdet i 3. Bundesliga og så de vigtigste kampe på U18-holdet. Og så skal jeg træne med 1. holdet, forklarer Mikkel, der allerede i sidste sæson trænede med Flensburg-stjernerne, der blev tyske mestre.

- Det giver bare en hel masse, og jeg har især haft mange skud på Kevin Møller (der skifter til Barcelona, red.). Det er altså noget, man lærer af, konstaterer Ebeling.

Beder man ham pege på den største forskel på at være ungdomsspiller i Danmark og Tyskland, så, peger Mikkel på træningsmængden.

- Vi træner mere, og vi har typisk en træning kl. 5.30 eller 6 om morgenen og så igen om aftenen. Det krævede noget tilvænning, men jeg kan gode lide det. Og jeg har sagt til klubben, at jeg vil være så godt som overhovedet muligt. Jeg synes også selv, at jeg har udviklet mig en hel del i de to år, jeeg var været i Tyskland, siger fløjen, der bor på Flenburgs akademi, men går på handelsskole i Aabenraa.

- Der er lidt transporttid, men til oktober fylder jeg 18 og kan selv køre. Det gør det lettere, siger han.

Apropos skole, så er meldingen fra Flenburg, at skolen er det vigtigste.

- Det må man acceptere, selv om jeg nogle gange bare hellere vil spille håndbold.

Du fik tidligt en korsbåndsskade. Giver det problemer nu?

- Det er næsten nøjagtigt fiere år siden, jeg fik skaden, men i dag giver knæet ingen problemer. Det er dog sådan, at hvis jeg får smerter i knæet, så skal jeg sætte mig ud. Det er noget, der er stpr fokus på fra klubbens side, lyder det.

I løbet af efteråret spiller Flensburgs 1. hold en træningskamp i Aalborg Håndbold, og her er Mikkel Ebeling udtaget.
- Det er første gang, jeg skal spille en kamp på 1. holdet, og det bliver stort, siger fløjen, der er noteret for fiere landskampe - og drømmer om mange flere.