Møller & Co. jagter revanche ved VM

Målet er en første- eller andenplads i den indledende pulje, siger Mathias Møller

Ved sidste års EM gik de daværende danske U20-landsholdsdrenge glip af kvalifikationen til det VM, der i næste uges fløjtes i gang i Spanien. Danmark blev dog VM-klar via et wildcard, og nu skal de rød-hvide bevise, at sidste sommers skuffende resultater ikke viser, hvor godt holdet er.

- Vi har helt sikkert noget, vi gerne vil bevise for både omverdenen og os selv, siger Mathias Møller, der i den kommende sæson tørner ud for Nordsjællland Håndbold.

Ifølge Mathias Møller er målet at sikre sig en første- eller andenplads i den indledende gruppe, der også tæller Norge, Island, Tyskland, Argentina og Chile.

- Med en første- eller andenplads bør vi undgå Kroatien og Portugal fra den pulje, vi krydser med, forklarer Mathias Møller.

Vigtigheden af at undgå de bedste hold fra "kryds-puljen" skal ses i lyset af, at der efter de indledende puljekampe spilles knald- eller fald kampe.

- Det er egentlig nogle fede kampe, hvor man ikke behøver at tænke på andet end at vinde, konstaterer Møller.

Sidste omgang med kliken

U21 VM i Spanien er sidste skud i bøssen som ungdomsspiller for Mathias Møller og de øvrige danske spillere - dog undtaget Oliver Norlyk, der egentlig hører hjemme på U19-landsholdet. Og det er en speciel fornemmelse, siger Mathias Møller.

- Vi har jo tilbragt rigtig, rigtig mange timer sammen i løbet af de seneste fire-fem år, så det er specielt, at det slutter nu, siger han og fortsætter:

- Vi spillere kender hinanden rigtig godt og har det godt sammen. Og vi tager til Spanien med selvtillid og troen på, at vi har et hold, der har gode muligheder for at levere et godt resultat. Men der er lang vej hjem, og via vores dårlige seedning er vi havnet i en stærk pulje, så det bliver selvfølgelig svært. Alt i alt glæder vi os til at komme i gang.

Danmark indleder VM 16. juli med en kamp mod Norge. Dagen efter gælder det Tyskland. Rækkefølgen derefter hedder Argentina, Island og Chile.

Generation 24