Morten Henriksen evaluerer på U21-landsholdet

Det mandlige danske U21-landshold har netop spillet to kamp i Kroatien, hvor den ene blev tabt med 4 mål, mens den anden blev vundet med 10. Og landstræner Morten Henriksen er ikke helt tilfreds med den store forskel.

- I den første kamp, som vi taber, spiller vi noget typisk ungdomsbold, hvor vi ikke er klar og ikke har styt på aftalerne. Problemet er, at mine spillere ikke er ungdomsspillere længere, så det er ikke en problemstilling, der bør opstå. Og det fortalte jeg spillerne, siger han.

Det nuværende U21-landshold har undervejs mistet flere spillere, der har meldt afbud, men det tager Morten Henriksen i stiv arm.

- Hvis folk ikke er motiverede for at spille på landsholdet, så tager vi nogle med, der er det. Modsat et klubhold er der jo en del spillere af tage af over to årgange, siger han og peger på, at der i Kroatien var to debutanter med i form af TTH's Emil Sidelmann og Mors-Thys Mads Kjeldgaard.

- Mads er en lidt speciel historie, fordi han aldrig har været med på et kredshold eller med til en talenttræning. Der viser meget godt, hvor meget der kan ske, lyder det fra landstræneren.

Morten Henriksen er ud over at være U21-landstræner også ny sportschef i DHF, og noget af det, han fremover vil kigge på, er, hvorfor der er spillere, der melder fra til landsholdet.

- Vi skal have fundet ud af, om der er for meget pres på de unge spillere ude i deres klubber, og om der er den rigtige forståelse af deres rolle i forhold til det at være U-landsholdsspiller, siger han.

Inden der er VM i juli skal U21-landsholdet blandet andet en tur til Grønland, hvor Morten Henriksen regner med at tage 17-18 spillere med.

Hvor tæt er du på at have dit hold klart?

- Jeg kommer tættere og tættere på, men der kan stadig godt komme en overraskelse eller to. Sidste gang, vi havde et U21-landshold til et VM, var der adskillige slutrundedebutanter, og det kan også godt ske for os, siger Morten Henriksen.