Nordsjælland Inviterer pigetalenter i den grønne trøje

Moderklubberne bag Nordsjælland Håndbold starter U17-hold: talent, udvikling og fællesskab er nøgleordene for arbejdet med træner Mikkel Westergaard Nielsen i spidsen

- Der er rigtig mange talenter på pigesiden – og vi vil gerne holde dem på Sjælland samt give andre noget at vende tilbage til, fortæller Frederikke Saust, som er bestyrelsesmedlem i Nordsjælland Håndbold.

Hér har der i et par år med stor succes været NH-talent for U17- og U19-drenge. Dét har inspireret to af moderklubberne bag Nordsjælland Håndbold - Team Helsinge Håndbold og Hillerød Håndboldklub – til at starte et U17-pigehold for talenter, som vil optræde under navnet Nordsjælland Håndbold og spille i den grønne trøje.

Udfordringerne er nemlig de samme som hos drengene: Der er brug for et talentmiljø – ellers smutter de unge til Fyn og Jylland. Og de, der tager afsted, har manglet noget at vende hjem til.

Moderklubberne står bag

»Stærkere sammen« er slogan for Nordsjælland Håndbold, og det er også filosofien bag, at moderklubberne nu går sammen om dette nye udspil. Den tredje moderklub, Helsingør Håndbold, er også inviteret med; men i første omgang er det i Helsinge og Hillerød, der er størst behov p.t.

- Men spillere fra andre klubber er naturligvis også velkomne til prøvetræningen lørdag 12. marts, understreger Frederikke Saust.

Målet er, at holdet skal været det naturlige valg for piger fra Nordsjælland, der ønsker at være seriøse omkring deres håndbold, og som ønsker en faglig og mental udvikling, hvor de både dygtiggør sig individuelt rent håndbold-fagligt, men også kollektivt i forhold til at være med i et fællesskab.

Nøgleordene er: talent, udvikling, fællesskab.

Træneren: En unik ramme

- Jeg glæder mig enormt meget: Nordsjælland har skabt en helt unik ramme for at vi på den bedst mulige måde kan udvikle spillerne, siger han.

29-årig Mikkel Westergaard Nielsen bliver træner for holdet. Han har trænet pige- og damehold de sidst 12 år i FK Odsherred, BK Ydun, Rødovre HK og Københavns Håndboldklub, hvor han også er fysisk træner for alle klubbens hold.

- Jeg glæder mig enormt meget: Nordsjælland har skabt en helt unik ramme for at vi på den bedst mulige måde kan udvikle spillerne, siger han.

Mikkel Westergaard Nielsen føjer til, at med et godt træningsmiljø med fokus på glæde, tryghed og udvikling vil resultaterne automatisk komme – og målet er at spille med om DM-pladserne, samt senere at udvide med et U19-hold.

 Fakta om talentholdet for piger

Lørdag 12. marts kl. 12-14 prøvetræning i Royal Stage kl. 12-14 (Faxe Kondi hal 1). Umiddelbart efter udpeges de piger, som inviteres til at være med på U17-holdet.

Disse elementer indgår:

  • 4 ugentlige haltræninger + fysisk træning i forbindelse med hver haltræning.
  • Træningstiderne ligger i forlængelse af skole
  • Tilbud om fysioterapeut efter behov
  • Fokus på mentaltræning
  • Velforberedt træner der virkelig går op i at få det bedste ud af holdet
  • Udvikling, udvikling, udvikling
  • Gode faciliteter
  • Et fællesskab – også på tværs, da vi har NH-talent for U17- og U19-drenge.