Ny efterskole ser dagens lys - navnet er Play

Den eksamensfri efterskole Play åbner i august 2023 i Grindsted

Vil du noget med din håndbold?

Sådan lyder overskriften på Efterskolen Play, der slår dørene op i august 2023. Skolen præsenterer sig selv således:

Håndbold på Efterskolen PLAY er for dig, der elsker håndbold og har lyst til at finde ud af, hvor meget et år med fokus på din sport kan bringe dit talent videre.

Vi har en legende tilgang til undervisningen, fordi vi tror på, at du vil nå længere med sjov, kreativitet og humør på træningsbanen. Sammen med dine kammerater på linjen skal vi undersøge de mange aspekter af håndboldspillet og give hinanden et skønt, kreativt og udviklende år, der forandrer os – som sportsfolk og som mennesker.

Håndboldlinjen har en pige- og en drengeafdeling, hvor vi træner fire gange halvanden time om ugen. Den er for dig som har store ambitioner som udøver. Træningen tilrettelægges ud fra dit udgangspunkt og dine ambitioner.

Hele vejen rundt om bolden
Ud over selve spillet har vi fokus på at udvikle dine fysiske, mentale og sociale færdigheder. Alt sammen vigtige aspekter af din rejse mod at blive en bedre håndboldspiller. Vi arbejder med Team Danmarks sportspsykologiske model, der har disse temaer:

  • Målsætning og evaluering
  • Planlægning og genopladning
  • Samarbejde (sociale færdigheder)
  • Præstation – at håndtere pres og forventninger

Håndboldlinjen ledes af Jacob Pedersen, der er tidligere professionel håndboldspiller og nuværende træner for Grindsteds 1. divisions herrer. Jacob er desuden cand.scient i konkurrence- og eliteidræt.

En helt ny efterskole
Efterskolen PLAY er en eksamensfri efterskole, hvor du kan bruge 10. klasse til at fokusere på det, du brænder for. Vi åbner i august 2023, hvor vi tilbyder linjefagene dans, musik, håndbold, badminton og design/konstruktion med dygtige og inspirerende lærerkræfter.

Skolens pædagogik bygger på principperne Playful Learning og Playful Practice. Vi tror nemlig på, at en legende tilgang til undervisning og træning styrker motivationen – og hjælper dig til at nå langt med dine evner.

Skolen får adresse på Tinghusgade i Grindsted, hvor byens ungdomsuddannelser og idrætskomplekset Magion også ligger. KIRKBI, der er hovedaktionær i LEGO koncernen, har købt den tidligere handelsskole, og bekoster nu en gennemgribende ombygning inklusiv en spritny håndboldhal, således at PLAY kan åbne i noget, der vil fremstå som helt nye lokaler.

Er du klar på et år med fokus på håndbold sammen med andre unge, der har samme interesse som dig?
Gå ind på efterskolenplay.dk og læs mere om vores skole og håndboldlinje – og skynd dig så at melde dig til, inden pladserne på 2023/24 er væk.