Ny håndboldlinje i Skanderborg skal holde de unge i klubberne

Teenageliv og foreningsidræt er mange steder en svær cocktail. UCS10 opretter nu en håndboldlinje, der skal fastholde de unge i sporten. Det fortæller USC10 i en pressemeddelelse, der lyder således:

Håndboldsporten er i vækst over hele Skanderborg Kommune, og det blomstrer i ungdomsafdelingerne bl.a. i Hørning, Ry, Galten og Skanderborg. Udfordringerne kommer, når medlemmerne i klubberne bliver 15-16 år, og medlemstallet falder igen.

På landsplan har DHF i en årrække kørt kampagnen ”Knæk Kurven”, som netop har en mission om at fastholde medlemmerne i de lokale håndboldforeninger. Det er Dansk Håndbold Forbunds største satsning nogensinde.

UCS10 har rammerne og underviserne
På Skanderborgs kommunale 10. klassecenter, UCS10, har man i et par år haft en håndboldlinje i tankerne, og efter møde med en konsulent fra Jysk Håndbold Forbund er det nu en realitet. Leder på UCS10 siger:

-Vi søsatte en fodboldlinje for 3 år siden, og den skulle vise os, om der var elever, der ville forene masser af sport med skolegang hos os. Den har været en enorm succes, så nu er vi klar til at forsøge os med håndbolden.

Rammerne på UCS10 er skabt til at forene idræt og skolegang. Med adgang til Fælledens haller, ideelle styrketræningsfaciliteter samt beachhåndboldbaner, vil den nye håndboldlinje have perfekte rammer, og underviserne på håndboldlinjen har erfaring fra elitehåndbold både som spillere og trænere. Anders Jepsen har spillet og været træner for Skanderborg Håndbolds 1. hold, da det i en årrække lå i 1. division, og med sig har han Morten Holm Rosborg, som har spillet divisionshåndbold i mange år, og derudover har han undervist på BGI’s håndboldlinje, inden han blev underviser på UCS10.

Ikke et elitefokus
Den nye håndboldlinje er både for drenge og piger, og de vil ligesom fodboldlinjen have 10 lektioners undervisning, men man har ikke skabt den for spillere på eliteniveau. Anders Jepsen tilføjer:

- De 10 lektioner lyder af meget, men håndboldlinjens DNA er motivation og progression. Vi vil meget hellere have elever, der har spillet i 3-5 år og bare elsker håndbolden, end vi vil have elitespillere, der træner så meget i deres fritid, at de sidder over til træningen på UCS10. Så de vil få træning med bold 3 gange om ugen, og resten af tiden skal bruges på fysisk træning, mental træning samt teambuilding.

At foreningerne mangler ungdomstrænere er også en problematik, som håndboldlinjen vil have for øje. Der vil også være mulighed for at tage et trænerkursus i løbet af året, og elever, der træner i fritiden, kan faktisk også få fri fra noget af undervisningstiden, hvis de til gengæld leverer timer i den lokale forening:

- Der er så meget læring og dannelse i at være træner, så det er min klare holdning, at det er en uddannelse til livet at være en del af foreningslivet, og det vil vi gerne have med i vores 10. klasse-pakke, siger Anders Jepsen.

Hvis man har interesse i håndboldlinjen, vil der blive inviteret til et informationsmøde på UCS10 i efteråret.