Ny U18-landstræner er (nok) lige på trapperne

DHF går fortsat efter en deltidsansat træner

Hvis alt går, som han håber, kan Morten Henriksen, sportschef i DHF, i næste uge præsentere den træner, der skal afløse Stefan Madsen som U18-landstræner på drengesiden.

- Vi er ret langt i processen, fortæller Morten Henriksen.

Ifølge Ubolds oplysninger er Arnor Altlason, assistent for Stefan Madsen i Aalborg, manden DHF går efter. Hvad siger du til det?

- Jeg kommer ikke til at kommentere på navne, før vi har en underskrift klar. Men jeg vil sige, akkurat som da vi ansatte Jesper Jensen som træner for Dame-A, at vi leder efter en profil, der er bekendt med den danske kultur og med dansk håndbold, siger Morten Henriksen.

Stefan Madsen var som bekendt ikke ansat på fuld tid. Hvad med hans afløser?

- Det bliver afløseren heller ikke. Vi synes, at det set-up, vi har, fungerer rigtig godt, når trænerne også er ude i ’virkeligheden’ og bliver skarpe der. Altså, at vi får mest ud af deltidsansatte U-landsholdstrænere. Man skal tænke på, at DHF kun har spillerne i måske 5 procent af tiden, mens de er ude i klubberne for resten. Men jeg vil da ikke afvise, at det er en vej, vi kommer til at gå på et tidspunkt, siger Morten Henriksen og tilføjer:

- Jeg har svært ved at forestille mig, at vi DHF kan komme til at konkurrere lønmæssigt med ligaklubberne.

A-landsholdstræner Nikolaj Jacobsen og hans assistent Henrik Kronborg er i øvrigt også med i ansættelsesprocessen.

- Vi kigger bredt på strategi og struktur fra det yngste til det ældste landshold, så vi med nye ansættelser komplimenterer det set-up, vi i forvejen har, forklarer Morten Henriksen.