Nye og kendte ansigter skal stå i spidsen for pige-ungdomshåndbold i Team Esbjerg HK

Team Esbjerg HK sætter yderligere fokus på udvikling af unge talenter

Udviklingen af de enkelte håndboldspillere står højt på listen i Team Esbjerg HKs værdisæt og klubben har derfor øget sit fokus på skabelsen af et godt udviklingsmiljø, hvor udviklingen af de enkelte spillere står højere end resultaterne.

Samtidigt har der været behov for i højere grad at koordinere spillerudviklingen på tværs af de enkelte ungdomsårgange på pigesiden, U15, U17 og U19.

Team Esbjerg HK har derfor indgået aftale med både nye og kendte ansigter som afdelingsansvarlige og talenttrænere i U15, U17 og U19 til den kommende sæson. De tre trænere vil hver især være ansvarlige for udviklingen af alle spillere i årgangen, koordination af træningen i afdelingen, koordination med trænere på de øvrige ungdomsårgange og være trænere for afdelingernes hold 1.

Ny ansvarlig for U15-piger er Daniel Larsen. Daniel har også i den forgangne sæson været tilknyttet U15-afdelingen og har derfor et godt kendskab til pigerne i årgang 2005/2006. Før Daniel startede i Team Esbjerg HK, har han trænet hold på eliteniveau både i Danmark og Norge.

Daniel Larsen udtaler:

- Mit personlige mål for næste sæson er at bidrag til et miljø hvor der både er fokus på udvikling af kollektivet og den enkelte spiller. Det skal være plads til både sjov og alvor, men fremfor alt skal der være plads til alle, uanset ambitionsniveau.

Ny ansvarlig for U17-piger bliver Simon Færgemann Jensen. Simon kommer fra en funktion som træner for Vejle HK’s U15 piger.

Simon Jensen udtaler:

- Efter 9 år i Vejle er det nu tid til at flyve fra reden, og blive en del af Team Esbjerg HK. Personligt er det en stor mulighed at kunne sætte sit præg på så talentfuldt og ambitiøst et projekt som det der er søsat i Esbjerg. Jeg vil sammen med mine trænerkolleger sikre at vi i Esbjerg, opretholder og videreudvikler et af de bedste talentudviklingsmiljøer i Danmark. Jeg kan ikke vente med at komme i gang, og ser frem til mange gode oplevelser.

Rasmus Stensgaard vil fortsat være ansvarlig for U19 piger og vil derudover varetage en række funktioner på tværs, herunder bl.a. planlægningen af spillerudvikling og årshjul for ungdomsårgangene, kompetenceprofiler, udarbejdelse af ”rød tråd” i træningen o.m.a.
Herudover vil de afdelingsansvarlige også bidrage til udviklingen af de øvrige trænere i klubben – fra de små årgange til ungdomsårgangene på både drenge- og pigesiden.

Kombinationen af nye og kendte ansigter skal sikre både kontinuitet og fornyelse i talentudviklingen. Det har samtidigt været vigtigt for klubben, at sikre implementeringen af Team Esbjerg HK’s nye værdigrundlag, talent- og breddestrategi og etiske regler.

Klubbens formand, Søren Mellerup, udtaler:

- Med den kommende sammensætning af de ansvarlige for de tre ungdomsårgange vil klubben stå godt rustet i forhold til udviklingen af den enkelte spiller. Samtidigt sikrer vi, at klubbens værdier – og dermed klubbens DNA – igen får en fremtrædende rolle i talentudviklingen.

De tre afdelingsansvarlige starter i deres nye funktioner ved træningsopstarten til den kommende sæson i foråret 2020.
Afdelingerne vil udover ovenstående, også bestå af en række øvrige trænere. Navnene på disse offentliggøres senere.

På drengesiden arbejdes der ligeledes på et tilsvarende setup, og det forventes at klubben også i denne sammenhæng vil kunne trække på de trænerressourcer der allerede er tilknyttet klubben.

Yderligere spørgsmål kan rettes til klubbens formand, Søren Crone Mellerup, tlf.: 6021 8104, mail: soren@teamesbjerghk.dk.

Generation 24