Nyt dansk-georgisk håndboldsamarbejde skudt i gang

ISI IDRÆTSHØJSKOLE, IKAST fortæller følgende:

Med håndboldlinjen på ISI Idrætshøjskole i Ikast som bindeled er et nyt samarbejde mellem dansk håndbold og håndboldforbundet i Georgien indledt. Den første spiller, 20-årige Giorgi Arvelodi Dikhaminjia, fik fornyligt med tre mål debut for HC Midtjylland                           

- Vi har indgået samarbejdet med det georgiske håndboldforbund. For georgierne handler det om at skabe inspirerende rammer for at deres talenter kan udviklet sig, og for vores højskole handler det om at få talentfulde og dedikerede spillere til skolen, som udover den personlige udvikling kan bidrage til fællesskabet her på skolen, siger Søren Ferløv, ansvarlig for håndboldlinjen på ISI Idrætshøjskole.

Udover at deltage i træningen på ISI Idrætshøjskole og højskolelivet i øvrigt omfatter det nye dansk-georgiske samarbejde, at de georgiske spillere under opholdet i Ikast også bliver del af træning og kampe i håndboldklubber på så højt et niveau som muligt i det midtjyske område. Derfor glæder Søren Ferløv sig over, at den første spiller i samarbejdet, Giorgi Arvelodi Dikhaminjia, allerede kort efter ankomsten har fået ligadebut for HC Midtjylland. Han scorede tre mål i debuten, hvor det nye unge HC Midtjylland ganske vist tabte stort til Aalborg.

- Både på dame- og herresiden har vi tæt samarbejde med alle klubber her i området. Vi glæder os over Giorgis debut og er sikker på, at både han, højskolen og klubben får stor gensidig gavn af hans ophold her i området.

Giorgi Arvelodi Dikhaminjia spiller på det georgiske U21-landshold, og den venstrehåndede højre back og højre fløj har tidligere spillet i den georgiske klub HC Pegasi.

- Giorgi er allerede faldet godt til blandt de mange nye højskolekammerater og i den inspirerende dagligdag på idrætshøjskolen, som også er med til at udvikle de unge håndboldspillere. Vi ser frem til at sige goddag til flere talentfulde spillere fremover, siger Søren Ferløv.