Nyt samarbejde i Ikast

FCM HÅndbold fortæller følgende:

FCM/Ikast Håndbold. Det er navnet på et nyt seniorhold på damesiden i Ikast. Holdet er en sammenlægning af FCM Håndbold U20 og Ikast Håndbold. Startskuddet på træningsbanen lyder allerede inden sommerferien, så de er klar til at tørne ud i 2. division, når sæsonen begynder. 

Med det nye samarbejde følger flere kræfter og ressourcer, og det er ikke en uvæsentlig faktor, ifølge Jakob Mølgaard Christensen, direktør i FCM Håndbold.

- Samarbejdet betyder et kæmpe løft til den elitære del af seniorhåndbolden i Ikast og omegn. Nu har vi taget første spadestik til et godt og solidt samarbejde, og så glæder vi os til at se, hvad det kan bringe, siger FCM-direktøren.

Holdsammensætningen
Brikkerne på holdkortet er så småt faldet på plads. På sidelinjen bliver det en trænerduo bestående af Mathias Rasmussen og Jens Bitsch. De kommer til at varetage den daglige træning i et tæt samarbejde med talentansvarlig Ole Jensen og ligatræner Kristian Kristensen.

Spillertruppen bliver en blanding af nuværende FCM U18-spillere, lokale spillere samt spillere fra Idrætshøjskolen, ISI.

- Uanset om det hedder liga- eller 2. divisionsniveau, så har vi muligheden for at give spillerne hele den elitære pakke. Målet er, at flere spillere får chancen for at forfølge drømmen og bibeholdes i det, vi kalder Danmarks bedste trænings- og udviklingsmiljø, siger Jakob Mølgaard Christensen.

Fokus på førsteårs-seniorer
FCM/Ikast Håndbold er ikke blot et samarbejde mellem de to klubber. Det er også et projekt i tæt dialog med ISI og Sportsstar College. Det betyder for eksempel, at man som spiller kan kombinere det at gå på højskole med at spille håndbold i et elitært træningsmiljø. Samtidig er det et vigtigt tilbud for tredjeårs-eleverne på college. Det forklarer formand i Ikast Håndbold, Ib Kramer.

- Vi er gået ind i dette samarbejde for at understøtte hele håndboldmiljøet i byen. Her føler vi os ansvarlige for at have et godt tilbud til pigerne på college. Det gælder især til de tredjeårselever, der bliver seniorspillere og stadig har et år tilbage af uddannelsen.

- Det er vigtigt, at vi følger pigerne hele vejen, så de kan blive i byen og få huen på. Det har de gode muligheder for med holdet FCM/Ikast Håndbold, og det giver forhåbentligt flere lyst til at komme på college og udvikle sig som håndboldspiller, siger Ib Kramer.