JHF har afvist at forlænge en sæson, der er presset pga. corona
- Lad os forlænge sæsonen for U17 og U19 ligaerne med en, gerne to uger.
Sådan lyder opfordringen fra en række jyske klubber til JHF. Opfordringen bunder bl.a. i, at turneringsstarten er skubbet til 14. januar på grund af corona.
Klubberne peger på flere grunde til at forlænge sæsonen:
Ikke ansvarligt
Lars Svane Nielsen fra HF Mors har på vegne af flere klubber taget kontakt til JHF for at få sæsonen forlænget i U17 og U19 liga samt 2. og 3. division. Klubben kan blandt andet se frem til et forår, hvor U19-drengene fra Mors skal spille kamp 1., 3., 6., 10. og 13. marts.
- Vi er ude over kanten af, hvad vi synes er ansvarligt i forhold til spillernes helbred, siger Lars Svane Nielsen.
Han må dog konstatere, at JHF's Turneringsudvalg har afvist at ændre på noget som helst i en turnering, der skal slutte i uge 14.
Undren over JHF
JHF peger i sit afslag på, at uge 15 er international uge for piger og skal derfor holdes kampfri, mens uge 16 er international uge for drenge og skal derfor holdes kampfri. Men det bør ikke været noget problem, mener man på Mors.
- Drengene kunne spille i uge 15, mens pigerne kunne spille i uge 16. Det vil give en uges længere turnering og derned mulighed for at ligge 1-2 kampe i den uge, siger Las Svane Nielsen, der også undrer sig over, at JHF peger på, at U17-spillere bør spille U17, mens U19 skal spille U19.
- Hvis ikke vi bruger spiludvikling i vores klubber, så vil der være langt færre hold og færre håndboldspillere i hele Danmark, og det tænker jeg, at ingen af os er interesseret i. Det er samtidig en fantastisk mulighed for at sikre spilletid til alle – så dem, der måske ”kun” spiller 15-20 min i en kamp, kan få en kamp mere med ca. samme spilletid eller lidt mere, mener Lars Svane Nielsen, der opfordrer JHF til at kigge ud af vinduet og se den situation, Danmark befinder sig i lige nu.
- Vores sport er i den grad påvirket af corona. Derfor bør man afvige fra det normale i forhold til, hvordan turneringen afvikles, og tænke på spillerne frem for at stå fast på et stift reglement, siger han og peger på yderligere en mulighed.
- Man kunne overveje en midlertidig ændring af spiludviklingsreglen i ældre årgang, så spilleren ikke bliver låst efter en kamp. Det kan lette noget, men det ændrer ikke på, at belastningen er alt for stor.
Risikoen ved en sådan mulighed er, at nogle spillere kommer til at spille endog rigtig meget.
- Det handler om, at forbundet stoler på, at klubberne ikke misbruger tilliden. Jeg tror ikke på, at der er trænere eller klubledere, der er interesseret i at drive rovdrift på spillerne og overbelaste dem unødvendigt - og dermed skade deres muligheder på sigt, så det kunne være en god mulighed for at vise klubberne noget tillid på dette punkt.