Optakt: Ungdoms OL

Fra 24. til 29. juli løber det det uofficielle ungdoms-OL af stablen i Györ i Ungarn. Danmark har to håndboldhold med, og på dhf.dk ses der frem mod turneringen, der både bruges til at se spillerne an og til at give dem international erfaring.

- Vi har at gøre med en rigtig bred og dygtig årgang, hvor mange byder sig til omkring landsholdet. Vi har senest haft en rigtig god samling i Skærbæk, hvor vi udover det spillemæssige har haft særlig fokus på det sociale. Vi har samlet to forskellige trupper, hvor den ene skal spille ungdoms-OL og den anden skal til EM senere på sommeren. Det er to særskilte hold på pigesiden, der står overfor meget forskellige turneringer. Fælles for alle er, at de får en unik oplevelse og international erfaring, siger Flemming "Tubrog" Larsen, landstræner for U17-pigerne, til dhf.dk.

- EYOF er den tidlige start for et nyt landshold for denne årgang. Det er svært allerede nu, at skulle sortere i spillere, der stadig er uprøvede i landsholdsregi og særligt i international sammenhæng. Der er udtaget to trupper, hvor der ingen gengangere er på de to hold, fortæller Claus Hansen, landstræner for U17-drenge, til dhf.dk.

 

Kamprogram for EYOF, Piger:
24/7: 17.30 Frankrig-Danmark
25/7: 17.30 Montenegro-Danmark
26/7: 19.30 Danmark-Rusland
28/7: Placeringskampe + semifinaler
29/7: Placeringskampe, bronzekamp + finale

Kamprogram for EYOF, Drenge:
24/7: 14.10 Kroatien-Danmark
25/7:16.10 Danmark-Tyskland
26/7:14.10 Danmark-Ungarn
28/7: Placeringskampe + semifinaler
29/7: Placeringskampe, bronzekamp + finale 

Kilde: DHF