Overrasket Würtz glæder sig til at lege med "de store"

Da der for nylig blev sat navn på de U21-landsholdsdrenge, der skal spille den såkaldte SOC-turnering i begyndelsen af juli, var der en stor overraskelse blandt Morten Henriksens udvalgte - nemlig Nyborgs Jonathan Würtz, årgang 99 og hjemmehørende på U19-landsholdet.

Overraskelse var der også hos Jonathan Würtz, da han blev ringet op og informeret om udtagelsen.

- Jamen, jeg blev forbavset og vidste ikke, hvad jeg skulle sige. Det var naturligvis slet ikke noget, jeg havde regnet med, siger han og tilføjer, at han også blev stolt.

- Der var så mange, de kunne have taget med. Nu blev det mig, og det er da et kæmpe skulderklap, siger han.

Er lidt nervøs

Bagspilleren med den gode arm og fysik samt de karakteristiske krøller erkender gerne, at han stadig er en smule nervøs over at skulle træde ind i U21-truppen.

- Jeg tror dog, at det ændrer sig, når jeg møder de andre i Brøndby. Og så hjælper det meget, at trænerne mener, at jeg godt kan følge med. Rent fysisk er jeg rimelig godt med, tror jeg, siger han.

Glad for Nyborg

Bortset fra en afstikker til SINE i Løgumkloster som U16-spiller har Jonathan Würtz spillet hele karrieren i Nyborg, og det er også der, han tørner ud i den kommende sæson. Gennem de seneste sæson har han fået flere henvendelser fra klubber, der ville høre til muligheden for et klubskifte, men han har ikke været i tvivl om, at han skulle blive i Nyborg.

- Jeg har det smaddergodt i Nyborg. Dels har vi et godt hold, især efter samarbejdet med SUS, og dels har jeg altid kunnet træne opad. I sidste sæson trænede jeg en del med vores seniorherrer, hvor jeg virkelig blev udfordret, så jeg føler, at jeg er i et træningsmiljø, hvor jeg kan udvikle mig. Men det er også et skulderklap, at folk ringer og spørger, siger han.

SINE var et hit

Det ene "ude-år", han har haft, blev altså tilbragt på Idrætsefterskolen SINE, og det var et godt år på alle områder, siger Jonathan Würtz.

- Jeg lærte rigtig, rigtig meget at skulle spille sammen med nogle spillere, jeg ikke kendte. I Nyborg har vi vores mere eller mindre faste roller, men på efterskolen blev jeg udfordret, siger han og tilføjer:

- Og så er det et fedt sted at være. Folk ville det virkeligt, vi havde 20 meter til styrketræningslokalet og en fantastisk gejst.

Jonathan Würtz og resten af U21-landsholdet skal spille to landskampe i forbindelse med SOC-turneringen, og rent slitagemæssigt er Nyborg-spilleren godt med.

- I løbet af juni har vi kun haft et enkelt hal-pas samt styrketrænet, så jeg føler mig frisk oven på en lang sæson. Heldigvis bliver der passet godt på os til de forskellige DHF-samlinger, der skal passes sammen med klubtræningen, forklarer han.