Pigernes iagttagelsesstævne: Overraskelser og mangler

Flemming "Tuborg" Larsen, talentansvarlig hos DHF på pigesiden, havde en travl weekend, hvor han både var til iagttagelsesstævne på Sjælland og i Jylland - for 03-piger. Og han havde en generelt opløftende weekend.

- Man kan sige, at vi så meget af det, vi er vant til i form af teknisk dygtige og taktisk godt velfungerede spillere. I forhold til de seneste år var det glædeligt at se rigtige mange afslutninger fra fløjene, og vi var også særdeles positivt overraskede over niveauet hos målmændene. Her har vi i forhold til den kommende udtagelse måttet vælge fra frem for at vælge til, og det er vi ikke vant til,, siger han og fortsætter:

- Til gengæld savnede vi de klassiske, kliniske hopskytter, der stiger op og skyder uden de store dikkedarer. Og så savnede vi også et samspil mellem bag- og stregspillere - noget vi dog godt ved er svært, når spillerne ikke kender hinanden lige så godt som på klubholdene. Men på disse områder er der udviklingspotentiale.

Senere i dag sættes der navn på 32 spillere, der skal indgå i et videre talentudviklingsforløb, lige som der senere vil blive udtaget 30-35 spillere fra JHF til en medielejr. 

- Niveauet var det samme i Øst og i Vest, men i og med, at der deltog væsentligt flere spillere fra Vest i weekendens stævne, så er det naturligt, at der bliver udtaget flere spillere fra Vest, lyder det fra Flemming "Tuborg" Larsen.