Oure

Positive toner fra Nibe

fredag. 27. december - 2013 af admin  | Foto: Hummel


For nylig spillede Nibe HK’s U18 drenge sig fra 2. division inden ombrydningen og til 1. division efter denne, og succesen luner i klubben, hvor Mette Nøhr, medlem af ungdomsudvalget i klubben, blandt andet glæder sig over netop klubbens U18-afdeling.

- Det er jo typisk en årgang, hvor de mindre klubber har problemer med at stille hold, men vi er faktisk rigtig godt med. I øjeblikket er vi tæt på at få et ekstra hold i U18 drenge, og hos pigerne har vi 19 spillere, hvoraf flere er vendt tilbage efter nogle års pause fra håndbolden, siger hun.

Nibe HK har hold i alle rækker på nær U16 piger, men der er tyndt besat hos U14 og U16 drenge.

- I U16 har vi det samme problem som alle andre, nemlig at spillerne tager på efterskole og ikke nødvendigvis fortsætter med at spille, når de kommer tilbage. Vi gør dog det, at vi prøver at holde kontakten med de spillere, der tager på efterskole. De kan træne med, når de er hjemme på weekend eller ferie og hvis der mangler spillere på holdet, kan de også være med i kampene. På vores afslutningstur har vi typisk også et efterskolehold med. Jeg er dog måske mere bekymret over U14 drengene, for de fleste af de spillere, der er forsvundet her, er ikke skiftet til fodbold eller andre former for holdsport, og spørgsmålet er så, om de helt er holdt op med at dyrke sport, fortæller Mette Nøhr og fortæller om en generel udfordring med at holde på de unge spillere.

- Der har vi samme udfordringer som mange andre, og med vores geografiske placering er det meget begrænset, hvor mange spillere vi kan tiltrække fra andre steder. Til gengæld prøver vi at gøre rigtig meget for at holde på de spillere vi har, og vi har blandt andet involveret en del af dem i arbejdet med de yngste årgange, hvor de hjælper til. Man kan vel sige, at mange af vores ungdomsspillere har været lidt forkælede, så vi er på den anden side begyndt at øge kravene til dem på nogle områder. De unge hjælpere bliver også tilbudt trænerkurser og dommerkurser.

På positivsiden står også, at man i Nibe HK ikke har problemer med at skaffe trænere nok, og det kommer blandt andet U6, U8 og U10 holdene til gode, for her er der nemlig ganske pænt med spillere. Og faktisk skal man et par sæsoner tilbage for at finde et tidspunkt, hvor klubben har skullet tænde både lys og lygte for at finde de nødvendige trænere.

- Hovedparten af trænerne i de små årgange er forældretrænere, og der er rigtig god opbakning, både i forhold til at finde trænere og til at få uddelegeret opgaverne. Vi ser helst, at trænerne som udgangspunkt "bare" skal træne og ikke tænke på kørsel, trøjer osv. Det gælder i øvrigt alle årgangene, forklarer Mette Nøhr, der efterhånden har været med i klubarbejdet i nogle år.

- To af os i ungdomsudvalget har været med længe, og vi har sammen med de andre i udvalget udarbejdet et "årshjul", hvor alle opgaver er beskrevet og dateret. Det skulle gerne være med til at gøre det nemmere for nye medlemmer af UU, at komme i gang med arbejdet. Dermed kan vi strukturere arbejdet, så vi ikke pludselig drukner i opgaver, fortæller hun.


Til toppen ↑