Rækker Mølle: Rigtig gode erfaringer med KFUM-kurser

Klubben har 8 helt nye kursister afsted denne sommer

Rækker Mølle KFUM sender i den kommende tid 16 kursister afsted på et af de kurser, som KFUM’s Idrætsforbund arrangerer. 8 af kursisterne skal afsted for første gang. Og Morten Søndergaard fra klubbens ungdomsudvalg, og selv træner og tidligere KFUM-kursist, kalder det en rigtig god investering.

- Vi får en gruppe unge mennesker tilbage, der er klædt godt på til at gå ind og hjælpe med træningerne på vores forskellige hold. Men de får mere end håndboldviden med hjem, siger han og uddyber:

- De her unge mennesker får også puttet dannelse i deres rygsæk. Det er vigtigt i forhold til både klublivet og i forhold til, hvordan de repræsenterer klubben. Og meget vigtigt fungerer de også som forbilleder for de alleryngste spillere i klubben.

Morten Søndergaard fortæller, at flere af de spillere, der sendes på KFUM-kurserne, skal på efterskole i det kommende skoleår. De vil derfor ikke være aktive i klubben det næste års tid.

- Man kan måske godt kalde det et sats, for vi ved jo ikke, hvad de vil når de kommer hjem. Men vores erfaringer er gode, fortæller Morten Østergaard, der også som efterskoleelev var på et af KFUM’s kurser. 

- Vi siger faktisk til vores medlemmer, at det at tage på et af KFUM-kurser giver en god pejling på, hvad det vil sige at være på efterskole. For selvom det selvfølgelig handler om håndbold, så er det sociale og samspillet mellem kursister og instruktør også en meget vigtig og lærerig del af kurserne.

Morten Søndergaard er 20 år og skal, efter at have trænet U11 drenge i tre sæsoner, nu være cheftræner for Rækker Mølle KFUM’s U13 piger. Det sker med en ballast på 5 af KFUM’s kurser.

- Selvfølgelig får man som ung træner inspiration mange steder fra, men jeg vil gerne fremhæve de KFUM-kurser, jeg har været på. De har klædt mig på, både som træner og som menneske, siger han.