Risskov Efterskole lancerer nytænkende håndboldlinje

Fra det kommende skoleår får Risskov Efterskole i Aarhus en decideret håndboldlinje for både drenge og piger. Hidtil har skolen haft et samarbejde med ESAA, altså Elite Sports Akademi Aarhus, om de elever, der er tilknyttet ESAA.

- Det tilbud vil fortsat være der, men vi sætter nu også en decideret håndboldlinje på, fortæller René Jacobsen, der er forstander på Risskov Efterskole.

Risskov Efterskole vil arbejde tæt sammen med de lokale klubber HEI og VRI samt med den nye konstruktion Aarhus United. Her finder man trænere fra allerøverste hylde - samt både elite- og breddehold.

- Det betyder, at kan finde et passede niveau til alle elever på vores håndboldlinje, hvad enten man har ambitioner om ligahåndbold eller noget andet. Desuden får vi vores egne efterskolehold, og vi har tilknyttet Simon Sørensen, der er assistenttræner for Århus Håndbolds ligaherrer og også træner klubbens U18-hold, som efterskolelærer med ansvaret for håndboldlinjen, forklarer René Jacobsen, der kalder den samlede tilbudspakke fra Risskov Efterskole for unik.

- Vi kommer altså med et tilbud, der både kan være med til at fastholde de lokale håndboldspillere i lokalområdet og deres klubber, samtidig med at de kommer på efterskole, lige som vi har et tilbud til elever udefra. Det er en model, jeg forventer mig meget af, siger han.

Som udgangspunkt er der ikke sat noget loft på, hvor mange elever der er plads til på håndboldlinjen, så René Jacobsen opfordre alle interesserede til at tage kontakt til skolen.

- Vi ved jo, at der er mange, der er på venteliste til andre efterskoler, og dem har vi plads til, siger han.

Efterskole-traditionen tro skal eleverne på Risskov Efterskoles håndboldlinje også ud i verden på studietur.

- Turen bliver håndboldrelevant og vil enten gå til et sted i Europa eller til Japan, hvor vi har nogle gode kontakter, lyder det.