Robert Gunnarsson er tilbage i Århus Håndbold

Islændingen skal træne U19 drenge i næste sæson

Århus Håndbold U-19 er klar til sæsonen 2020-21, og det bliver med Robert Gunnarsson som ny cheftræner.

Århus Håndbolds talenter har i de seneste år gjort sig mere og mere bemærket på klubbens ligahold, og den positive tendens ønsker man nu at forstærke yderligere. I et tæt samarbejde mellem Århus Håndbold liga og de seks samarbejdsklubber omkring Århus Håndbold U19, kan man nu præsentere et stærkt træner set-up for den kommende sæson.

Robert Gunnarsson kommer med sin store internationale erfaring fra fire forskellige ligaer og med en imponerende landsholdskarriere, hvor det blandt andet blev til en OL sølvmedalje. Derudover har Robert i to omgange været en markant del af Århus Håndbolds ligatrup og har således et indgående kendskab til kulturen i Århus. Robert bringer mange nye ideer og spændende tanker med til den kommende sæson, som skal bruges til videreudvikle det fantastiske fundament Århus Håndbold U-19 allerede bygger på. Robert vil også overtage opgaverne som ESAA-koordinator og morgentræner.

Foruden Robert Gunnarsson vil Sebastian Thorsen fortsat være tilknyttet hold 1. Sebastian, der høster stor respekt for sit arbejde med de unge talenter, skal med sit gode kendskab til spillerne og sin erfaring med hele set-uppet i Århus Håndbold U-19 være med til at sikre den fortsatte udvikling med udgangspunkt i det gode trænerarbejde og træningsmiljø, der allerede findes i dag.

Jonas Dehn Andersen forsætter også i sæsonen 2020-21, men får nye ansvarsområder og opgaver. De væsentligste ændringer er, at Jonas skal være ansvarlig for hold 2 og have den daglige kontakt til U-17 miljøerne i samarbejdsklubberne.

Simon Sørensen skal ikke skal være en del af trænerteamet for U-19 drengene i den kommende sæson, men Simon vil som assistenttræner for Århus Håndbold Liga fortsat være det meget vigtige link mellem U-19 truppen og liga-truppen.

Det er ikke mindst Simons fortjeneste, at Århus Håndbold Liga igennem de seneste sæsoner har haft rigtige mange U-19 spillere med i træningen, træningskampe og turneringskampe. Det er en udvikling som det nye team vil forstærke yderligere.

Sidst men ikke mindst glæder vi os over, at det er lykkes at få lavet en aftale med Mads Andersen der fra sæsonen 2020-21 skal varetage målmandstræningen både på ÅH U-19 og i ESAA morgentræningen. Igen vil det skabe en større sammenhængskraft og kontinuitet i arbejdet med vores keepere.

Århus håndbold U-19 bygger på et tæt samarbejde med ESAA (Elite Sports Akademi Aarhus) - der er en vigtig del af “Aarhus modeller”. En model og et samarbejde som gør det muligt for vores mest talentfulde spillere at have fokus på at udvikle sig som håndboldspillere i et krævende ungdoms-elite-miljø og samtidigt at kunne vælge den ungdomsuddannelse og linje man gerne vil. I ESAA-sprog hedder det ’Dual-career’.

Århus Håndbold U-19 er at åbent klubsamarbejde mellem HEI, VRI, Skovbakken, Brabrand, Viby og AGF.

Træningen foregår i Ceres Arena og Skæringhallen. (ESAA morgentræning i Ceres Park, hal 1). Styrketræning i Team Danmark (Atletion).

Der er træningssamarbejde med seniormiljøerne i Skovbakken (1. div.), HEI, Skæring  (1. div.) og AGF, Aarhus (2. div.), samt U-17 miljøerne HEI/VRI (nord) og AGF-Viby (syd).

 

Informations- og opstartsmøde:

Det vil blive afholdt et informations- og opstartsmøde for spillere i årgang 2001-2002, samt deres forældre inden udgangen af februar måned. Nærmere besked kommer senere.

 

For spørgsmål, kontakt:

Kim Adamsen

Koordinator Århus Håndbold U-19

tlf. 28494912

M: kim@damsen.dk

Generation 24