Ros til Sommerlejr-drenge og talenttrænere

Der er stor tilfredshed hos Claus Hansen og de øvrige talenttrænere efter DHF's Sommerlejr.

- Vi har set en gruppe drenge fra 00 og 01, der har været dygtige både på og uden for banen. Vi har også set mange spillere med gode forudsætninger for at blive dygtige på den lange bane, siger Hansen og fortsætter:

- En hel del af dem har allerede knækket koden i forhold til at blive dygtige ved at træne rigtigt og godt, men der er også en gruppe, som vi sammen klubberne, skal hjælpe yderligere på vej i den henseende. Løbet er ikke kørt i håndbold, fordi man ikke har fundet motivationen til at træne hårdt nok fysisk, når man er 17-18 år gammel, man kan sagtens nå at få en fin seniorkarriere, selvom man først knækker koden senere.

Claus Hansen roser desuden spillerne på den sociale front.

- Det kan godt være, at spillerne er konkurrenter, men de er altså også holdkammerater og sparringspartnere. Jeg synes talenttrænerne sammen med spillerne har etableret et godt udviklings- og læringsmiljø, hvor konkurrenter kan hjælpe hinanden og dermed gøre alle så dygtige som muligt. Det er i bund og grund det det hele drejer sig om, konstaterer Claus Hansen.

Claus Hansen hæfter sig ved, at 25 af de drenge, der var med på lejren, var nye i forhold til, da de to årgange var samlet sidste år på samme tid.

- Det vidner bare om, at tingene rent udviklingsmæssigt foregår i ryk. Vi kan se, at nogle af de spillere, der ikke har været med tidligere, har taget handsken op og trænet rigtig godt hjemme i deres klubber. Og desuden opdager vi stadigvæk spillere, der slet ikke har været med til kreds-, talentcenter eller regionstræning. Det er både tankevækkende og glædeligt, lyder det.

Et nyt tiltag på årets sommerlejr handlede om søvn.

- Vi forsøgte os med alle dage at flytte morgenmaden fra kl. 8 til 9. Det gav bonus og gav drengene bedre betingelser for at yde mere under samlingen, siger Claus Hansen.

- Unge mænd i den alder bør have 9 timers søvn for at fungere og trives optimalt, det er vigtigt, at man også har fokus på den side af talentudviklingen.

I løbet af ugen sætter DHF navne på 2 x 21 drenge. Den ene gruppe samles i begyndelsen af juli til en landsholdssamling i Tommerup - med Ole Damgaard og Mads Hjortshøj som trænere.

- Den anden gruppe, der får Martin Hjortshøj og Søren Ole Nielsen som trænere, samles i Vejle, når der er Toptrænersymposium. Og selv om det ikke udelukkende er 01-drenge, der bliver udtaget til denne samling, så er det startskuddet på det, vi kalder 01-projektet, og som skal tilgodese de yngste drenge i gruppen, forklarer Claus Hansen.

Til sidst roser den afgående talentchef talenttrænerne.

De yder en stor indsats året igennem, hvor de river ca. 25 hele dage ud af kalenderen og derudover besøger distrikterne og ser kampe. Deres dedikation til talentudviklingen og dansk håndbold er helt uvurderlig. Jeg ville ønske at flere vidste, hvad der reelt foregår i maskinrummet. Ikke mindst, når man tager i betragtning, at deres beskedne honorar er det samme som da jeg startede i 2002, så bør alle lette på hatten for deres energiske