Rusland var for stærke for et godt kæmpende dansk hold

Kvartfinalen blev endestationen for U18-pigerne

Efter en flot indsats måtte de danske U18-pigerne bøje sig for Rusland i VM-kvartfiinalen, som russerne vandt 29-25 efter at have ført 14-12 ved oausen.

Det blev en scoringsmæssigt ujævn affære, hvor de to hold skiftedes til at have teten. Rusland kom således foran 3-1, hvorefter Danmark scorede fem gange i træk, heraf flere gode mål af Sylvie Gamys.

Danmark kom også foran 9-5, før russerne fik fast og altså kunne til pause foran med to mål.

Billedet var nogenlunde det samme efter pausen. De to hold fulgtes af, og med 10 minutter igen var danskerne foran med 22-21. Men glæden blev kort.

Rusland scorede derefter fire gange i træk, og det hul, der blev slået, fik Danmark aldrig lukket. Det blev sværere og sværere for de danske bagspillere at komme til skud, og inde i den russiske kasse stod en meget stærk keeper.

På den konto kunne et stærkt russisk hold køre sejren hjem over et næste lige så stærkt dansk mandskab, der virkelig solgte sig dyrt.

Emilie Steffensen blev kåret til bedste danske spiller. Bagspilleren scorede sålede syv gange i 2. halvleg, heraf de fem første danske mål efter pausen.

I målet stod Anna O. Kristensen igen fremragende med en redningsprocent på 42.

Alt i alt blev det bare en af de der dage, hvor det ikke skulle være gået ret meget anderledes, før sejren var blevet dansk.

Rusland tager Ungarn, Sverige og Sydkorea med over i semifinalerne.

Mål for Danmark: Emilie Steffensen 7, Camilla Faartoft 4, Sylvie Gamys 3, Christina Hansen 3, Michala Møller 2, Anna Berger Wierzba 2, Andrea Hansen 2, Elma Halilcevic 1 og Emilie Theil 1.