Sidste test for U19-drengene før VM

Fra fredag til søndag i denne uge møder det mandlige danske U19-landshold Polen, Sverige og Norge i en turnering i Norge - de sidste tre kampe, inden det fra 6. august går løs ved VM i Georgien.

Det primære mål er ikke at vinde turneringen, det er at få arbejdet videre med nogle elementer i spillet som kan gavne holdets muligheder ved VM. Det fortæller U19-landstræner Claus Hansen.

- Vi skal blandt andet arbejde med forskellige typer 5:1 forsvar, så vi kan få flere taktiske muligheder i vores forsvarsspil. Desuden skal vi være opmærksomme på at få lavet flere tidligt spilstop og stå hårdere imod i krydsene, lyder det.

Angrebsmæssigt bliver opgaven at finde flere formationer spillerne kan være trygge i.

- Det er af bagspillerne kun Frederik Hansen, der i klubregi er vant til at spille center, derfor kræver det meget af de andre bagspillere at kunne indtage andre positioner, end de plejer. Men de er både dygtige og omstillingsparate, så jeg er fortrøstningsfuld, fortæller Claus Hansen.

Fokus på fysisk form

Når U19-landsholdsspillerne møder ind til landsholdssamlingen, forventes de naturligvis at være i rigtig god fysisk form, ellers er risikoen for skader for stor. Et af hjælpemidlerne til at nå målet er et pulsur.

- Stefan Madsen og Thomas Padkær fik sat træningen med pulsur i system ved samlingen i Lübeck. Formålet er at gøre spillerne mere bevidste om, hvorvidt de træner rigtigt, så fx løbetræningen rent faktisk har den ønskede effekt. Det er god læring for spillerne, som de kan drage nytte af i deres fremtidige karriere, siger Claus Hansen.

Han understreger, at selv om det ret beset er ferietid for spillerne, så skal der alligevel trænes.

- Hvis man vil være rigtig dygtig til sin sport, så træner man også, mens man holder ferie, det kan sagtens kombineres. Det er helt klart en begrænsning for ens muligheder som håndboldspiller, hvis ikke man er i stand til det, siger han.