Sikker dansk sejr over Japan

Der var ingen slinger i valsen, da de danske piger vandt 33-23 over Japan i den anden puljekamp, hvor Danmark førte 17-9 ved pausen.

Japan spillede 7 mod 6 i nærmest samtlige minutter af opgøret, men bortset fra kampens allerførste minutter gav det ikke Danmark problemer. Især et 5:1 forsvar med Helena Elver som 1'er var effektivt, og da Amalie Milling samtidig stod rigtig godt i målet i 1. halvleg, ja så forduftede spændingen hurtigt.

Og så kan man, alt afhængig af temperament, glæder sig over, at danskerne flere gange straffede det japanske 7 mod 6-spil ved at kaste kuglen i et tomt net.

2. halvleg blev en næsten helt lige affære, som Danmark blot vant med to mål. Danmark prøvede lidt af hvert og spillede også 7 mod 6 i en periode. Men der er ingen tvivl om, at Danmark kunne have strammet skruet, havde det været nødvendigt.

I alt kom 12 danske spillere på måltavlen - og det er værd at nævne Mathilde Hylleberg, der leverede et fremragende indhop på højre fløj og scorede 6 på 7, heriblandt et fløjbrag i det fjerne hjørne.

Danmark - Japan 33-23 (17-9)

Mål Danmark: Mathilde Hylleberg 6, Helene Kindberg 5, Emma Friis 4, Nikoline Lundgreen 4, Stine Eiberg Jørgensen 3, Louise Ellebæk 3, Stine Nørklit Lønborg 2, Helena Elver 2, Emilie Ytting 1, Laura Jensen 1, Kamilla Bruus 1 og Caroline Svarre 1.