SINE evalerer på sæsonen for drengene

Trænerteamet SINE håndbolddrenge fortæller følgende om sidste sæson:

Det har været et rigtigt spændende år for håndbolddrengene på SINE, et år fyldt med personlig udvikling, masser af håndbold og mange gode oplevelser for alle 35 drenge på linjen.

I evalueringen af året der er gået, står det klart, at drengene har vist en rigtigt god indstilling til at ville udvikle sig og ikke mindst har arbejdet stenhårdt i træningslokalet. På den måde har de levet op til flere af de grundværdier som tegner håndboldlinjen, nemlig hårdt arbejde, engagement, målrettethed, samarbejde og smil på læben.

Et af de væsentligste punkter for os er, at drengene har passet deres ting og at de har opført sig ordentligt. Det skaber nemlig balance hos det unge menneske, at de har styr på afleveringer og kommer godt ud af det med de andre på værelset. De lærer, at de skal forsøge at have styr på alle livets facetter, for at kunne udvikle sig på håndboldbanen og præstere.

En anden afgørende læring for vores drenge i år har været, at de skal tage ansvar for egen udvikling. Drengene har hele året brugt dagbog til træning og kamp for at forholde sig til sig selv og for at arbejde kontinuerligt med målsætninger. De er ikke færdige med at lære om sig selv, men de era kommet i gang. Vi tror nemlig på, at motivationen skal komme inde fra og ikke skal komme via en træners formaninger og løftede pegefingre. Og ja, den ydre motivation fra konkurrence må også godt være til stede, fx i kampsituationer eller i konkurrencen med andre, men den vil bare ikke altid være der. Det er det indre drive fra spilleren selv, der afgør hvor langt han når.

Udvikling sker i ryk har vi set igen i år. En af vores drenge, der kom fra et lille håndboldmiljø i det sønderjyske, tog et kolossalt ryk i efteråret. En udvikling der er kommet via en fantastisk træningsiver og et indre drive. Fx har drengen ikke drukket sodavand og alkohol i over et år, det siger noget om det indre drive. En anden af vores drenge fra Silkeborg området har taget rykket her i foråret, hvor han via en markant forbedring af skudmønsteret og en personlig trivsel udenfor banen har flyttet sig markant. Vi minder hele tiden hinanden om, at der sker en masse andre ting udenfor håndboldbanen, som både kan give og tage nogle ressourcer hos de unge mennesker.

Vores drenge skal være sultne efter at udvikle sig, også når de er færdige på skolen. De skal have færdigheder med, som gør dem klar til U18/19 og seniorlivet. Her tæller robusthed, mental styrke, fysisk alsidighed, individuelle færdigheder og menneskelig dannelse højere end et ungdoms DM. Og ja, vi vil også gerne vinde, men ikke for en hver pris.

En del af historien i år er også flotte præstationer i mange af kampene. Det kommer af et fokuseret arbejde i dagligdagen og en iver efter at ville blive bedre. Alle tre hold rykkede op, da turneringen blev brudt op til jul og vi formåede endda også at kvalificere os til Skole VM i Qatar. Samlet set har vi været meget tilfredse, da alle spillerne er blevet udfordret på deres eget niveau og tager en vigtig læring med ind i den kommende sæson. 

Vi glæder os nu til at sende vores drenge retur til deres hjemklubber. Vi sætter stor pris på det gode samarbejde med klubberne og vi glæder os til at møde flere af klubberne til vores SINE CUP i slutningen af august.