Skanderborg Aarhus Håndbold udbygger talentarbejdet

Klubben henter Søren Fisker i BSH

På en solid position i toppen af HTH Herreligaen og med et stærkt fundament af unge talenter og erfarne kræfter sætter Skanderborg Aarhus Håndbold nu ekstra blus under talentudviklingen i Østjylland og henter fra sæsonen 22/23 Søren Fisker til klubben som assistenttræner.

Fra klubkontoret på Stadion Allé er der stor tilfredshed hos direktør Mads Lind:

- Vi er klar til at tage næste skridt og investere i den samlede trænerpakke for vores ligahold og talentudvikling, og her er Søren Fisker med en baggrund som talenttræner i DHF og talentchef i
Bjerringbro-Silkeborg Håndbold det ideelle valg. Samtidig er Søren en velkendt og respekteret profil i det østjyske håndboldmiljø. Han kender strukturen i talentarbejdet, har erfaring med udvikling af talenter og unge mennesker, og netop disse faktorer kombineret med hans høje håndboldfaglighed gør ham attraktiv for en talentfabrik som Skanderborg Aarhus Håndbold. Det
er en klokkeklar investering i talentarbejdet i Østjylland, og vi vil stå med et unikt produkt, som unge talenter i hele regionen kan benytte sig af.

For Søren Fisker er springet til Skanderborg Aarhus Håndbold en spændende udfordring, som matcher ambitionerne om at prøve kompetencer af på seniorniveau på øverste hylde.

- Først og fremmest glæder jeg mig rigtig meget til at blive en del af Skanderborg Aarhusprojektet, hvor mange unge spillere allerede har væsentlige roller trods deres unge alder. Og så ser jeg naturligvis frem til samarbejdet med Nick Rasmussen, som er en utrolig dygtig træner, og
ham glæder jeg mig til både at lære af og supplere med den erfaring, jeg har med i bagagen.Talentudvikling på seniorniveau er en anden størrelse end f.eks. U19. Der er et helt andet resultatfokus sideløbende med udvikling af de unge talenter. Her drejer det sig i høj grad om at få
de unge spillere integreret i ligaholdets dagligdag og lære dem at indgå i den samlede trup med det forventningsniveau, der er til et hold i toppen af herreligaen, siger Fisker og fortsætter:

- Sidst men ikke mindst har jeg en naturlig forankring i Østjylland, og jeg har haft en stor del af mit eget håndboldliv i netop Aarhus. Der er en gigantisk talentmasse i Østjylland med et kæmpe potentiale, og der er et spændende håndboldmiljø, som jeg ser frem til at arbejde med og videreudvikle på.

For cheftræner Nick Rasmussen handler det om, at klubben har valgt at prioritere assistenttrænerrollen for at skabe mere synlighed til træning og i dagligdagen. Målet er at skabe et tættere samarbejde mellem liga og talent, og her er Søren Fisker et oplagt valg.

- Søren Fisker er en toppassioneret og nørdet håndboldmand, som jeg glæder mig til at få med i
trænerteamet. Det giver os et ekstra ben at stå på – ligaholdet er stadig en naturlig første prioritet, men nu får vi samtidig mulighed for at fokusere endnu mere på talenterne og udvikling af de unge mennesker i såvel Skanderborg og Aarhus som i det øvrige østjyske område, siger Nick Rasmussen.