Skanderborg-AGF sikrer sig to af sine egne talenter

Morten Kaalund og Anders Christian Thomassen bliver en del af ligatruppen

Skanderborg AGF skriver følgende:

  Stregspiller Morten Kaalund og højre back Anders Christian Thomassen, begge med stærke forankringer i talentmiljøet omkring SAH, har indgået kontrakter med SAH og vil blive en del af ligaholdet fra sommeren 2024. Begge talenter spiller i øjeblikket for SHEA U19 og har tilknytning til U20 landsholdet. 

SAH lægger stor vægt på at udvikle unge talenter i Østjylland og stræber efter at etablere sig som et power house for unge mennesker. De veletablerede talentmiljøer i Aarhus og Skanderborg udgør fundamentet for klubbens erklærede mål om at have mindst 8 egenudviklede spillere på holdet.

Peter Bredal, sportschef for SAH, udtaler om Anders Christian Thomassen: 

– Han er et ungt talent, der både kommer fra det århusianske håndboldmiljø og SHEA. Han har haft ligadebut og har allerede bevist sit værd. Han havde en imponerende træningskamp med SAH mod Kolstad i Norge, hvor han demonstrerede sit talent. Her vandt han endda sin første duel mod Sander Sagosen – det er ikke alle, der har den på sit cv. Han er en yderst spændende højre back, der udover at være taktisk kløgtig og teknisk stærk, også har evnen til at spille hurtigt.

Om Morten Kaalund siger sportschefen: 

– Han er en ekstremt fascinerende spiller, der allerede har haft sin debut i ligaen. Han har været igennem vores talentakademi, og er derfor en af vores egne. Vores forventninger til ham er store, da vi mener, at han besidder kompetencer i begge ender af banen – en afgørende egenskab for en stregspiller. Han kommer med en masse faglige kvaliteter og er en stregspiller, der kommer med alt, hvad han ejer og har. Han kæmper for hver eneste centimeter på håndboldbanen, og er derfor en rigtig publikumsdarling.

Og der skal heller ikke herske nogen tvivl om, at spillerne selv glæder sig til at starte: 

– Det er en kæmpe mulighed for mig som håndboldspiller. At kunne få lov til at spille i et godt træningsmiljø, hvor jeg i forvejen har været rigtig meget med og fået lov at udvikle mig meget, er rigtig fedt. Jeg glæder mig til at lære det nye hold at kende og glæder mig til at få nogle minutter i benene, siger Anders Christian Thomassen. 

Morten Kaalund følger op og udtaler: 

– Jeg blev ekstremt glad, da jeg fik muligheden. Det har været min drøm, siden jeg var lille at spille for ligaholdet. Jeg ser frem til at få lov til at spille i ligaen og møde de nye holdkammerater. Selvom man har trænet med dem i nogle år, så er det noget andet at være en fast del af det. 

Generation 24