SønderjyskE henter back i Randers

Aia Høgh Raadshøj forstærker SønderjyskE’s hold i Kvindeligaen. Venstrebacken har tidligere optrådt for konkursramte Randers HK

21-årige Aia Raadshøj har stået uden klub, efter Randers HK tidligere på måneden erklærede sig konkurs. Hos SønderjyskE var cheftræner og sportschef Peter Nielsen ikke sen til at reagere og få en kontrakt i hus med den arbejdsløse håndboldspiller. 

- Vi har haft Aia på blokken igennem et stykke tid, og da muligheden bød sig, var det oplagt at få en aftale på plads. Hun er en af de få danske talenter, som kan lave mål fra distancen. En god skytte, der har en god fysik og træningsmentalitet. Vi forventer os en del af hende, men hun skal selvfølgelige lige falde til, forklarer Peter Nielsen.

Hun fik sit store gennembrud sidste sæson, hvor hun både defensivt i midterforsvaret og offensivt udviklede sig og tog ansvar. Den sidste halvdel af sæsonen var hun blandt de mest scorende spillere på Randers-holdet og endte på 74 ligamål og 22 assists. Det kastede titlen som Årets Talent i klubben af sig.

Fremover tørner hun ud for SønderjyskE med nummer 18 på ryggen. Her bliver hun holdkammerat med både Stine Broløs og Josefine Dragenberg, som tidligere også har spillet i Randers. De to blev også taget med på råd.

- Jeg vil gerne fortsætte min gode udvikling og ser SønderjyskE som et rigtigt godt match for mig. Det er mit håb, at jeg her får en masse spilletid og ansvar. Jeg har hørt meget godt om klubben og glæder mig til at blive en del af et professionelt setup, udtaler Aia Raadshøj.

Kontrakten, der løber frem til sommeren 2025, blev underskrevet med venstre hånd, men på håndboldbanen er Aia Raadshøj højrehåndet. Hun beskriver sig selv som en energifuld spiller.

- Jeg spiller på indstilling, vilje og frem for alt min energi. Jeg er også meget verbal og prøver hele tiden på at gøre mine holdkammerater bedre, forklarer hun.

SønderjyskE spiller på søndag udekamp hos Horsens HE, hvor kun han få debut, hvis papirarbejdet er på plads. Ellers bør hun være klar til den vigtige hjemmekamp torsdag den 1. december mod Ringkøbing Håndbold.