Sommerlejr på drengesiden: Det er der kigget på

For nylig blev der sat navn på de drenge, der skal deltage i den årlige DHF-sommerlejr, der i øvrigt bliver den sidste talentsamling for spillerne fra årgang 00.

- Til gengæld fortsætter 01'erne i Talenttræningen efter sommerferien, hvor en række af de 01'ere, der ikke er med på sommerlejren, igen glider ind i udviklingsarbejdet, forklarer talentansvarlige Claus Hansen og tilføjer:

- At der er 01'ere, der ikke er med, handler også om, at vi udtaget færre spillere til sommerlejren end til en normal Talenttræning. Sommerlejren skal være lidt mere eksklusiv end en almindelig Talenttræning, men indholdet er det samme – individuel teknisk træning, der kan være med til at give spillerne de kompetencer, der er nødvendige for at slå igennem som seniorer, siger Claus Hansen og slår følgende fast:

- Løbet er IKKE kørt for 00’erne. Rasmus Madsen (født 1999), HC Midtjylland, der fik debut mod Frankrig for U20 landsholdet i begyndelsen af april, har aldrig været med til en Talenttræning. Spillerne udvikler sig i ryk og i stedet for at sammenligne sig med andre, skal man holde snuden i sporet og koncentrere sig om ens egne udviklingspunkter. Gør man det, så kommer muligheden lige pludselig.

Helt i tråd med det, er der udtaget spillere til sommerlejren, der ikke tidligere har været med i Talenttræningen. Nogle af spillere har kvalificeret sig via deres indsats ved DM, men der er også spillere med, der blev "opdaget" ved JM for 1. og 2. division.

- Man behøver altså ikke at spille i liga eller 1. division for at blive "set" af Dansk Håndbold Forbund, understreger Claus Hansen.

Et andet tiltag bliver et specielt 01-projekt, der skal sikre, at 01'ere, der i landsholdssammenhæng er yngst i samfulde fire år, ikke "drukner" i 00'erne. Det projekt starter med, at spillerne er medier til Tophåndbold-symposiet i Vejle i juni.

- Vi har med succes lavet lignende projekter i årgang 1995 og 1999. Med årgang 1995 fik spillere som Jacob Holm fra Ribe-Esbjerg, Frederik Clausen fra GOG og Cornelius Kragh fra Skjern deres landsholdsdebut, fortæller Claus Hansen.