Stenhus Sports College styrker håndbold set-up

Stenhus Sports College og Holbæk Jernløse Håndboldklub har succes med samarbejde

Stenhus Sports College og Holbæk Jernløse Håndboldklub indledte i dette skoleår et samarbejde på pigesiden, der skulle sikre bedre sammenhæng mellem klub- og collegetræning. Samarbejdet har allerede båret frugt, da der i indeværende sæson har deltaget to hold i turneringen, og 1.holdet slutter med at vinde 1.div A i U19-rækken.

Til det kommende skoleår styrkes samarbejdet yderligere, da Olga Leire-Hoffmann ikke kommer til at stå for håndboldcollege alene.

Tobias Rømer Christiansen og Christina Hahowitz Hansen kommer ligeledes til at indgå på både college- og klubdel, hvilket giver forbedret mulighed for individuel træning og udvikling af den enkelte spiller. 

Tobias kommer til Stenhus som gymnasielærer og collegetræner efter ophold senest i Ydun og Ajax, hvor han på pigesiden har trænet U15-U19 på højeste niveau. Tobias er uddannet divisionstræner og instruktør i HRØ.

Christina er ligeledes instruktør i HRØ og i gang med at færdiggøre divisionstræneruddannelsen. Hun kommer selv fra et elitemiljø i Rødovre HK som tidligere spiller og nu træner, hvor hun har trænet hold i alle aldersgrupper og faciliteret trænerudvikling i klubben. Christina er desuden lærer på Stenhus Gymnasium.

Olga Leire-Hoffmann fortæller:

- Jeg glæder mig enormt meget til at være på gulvet med Christina og Tobias, og jeg har store forventninger til et endnu tættere og koordineret samarbejde med Holbæk Jernløse Håndboldklub og Stenhus Håndbold College.

Det er ambitionen og målet at udvikle et miljø, der i fremtiden skal være flagskib for den sjællandske kvindehåndbold - og stedet man søger til, hvis man ønsker at udvikle sine individuelle kompetencer i alle spillets facetter, og dermed kunne etablere sig som elitehåndboldspiller. Derfor er målet naturligvis, at holdene skal spille med i toppen af respektive rækker, hvilket i den kommende sæson betyder, at både U17P og U19P skal spille mindst 1.div. For U19P er håbet, at holdet kan kvalificere sig til ligaen.

Maja Liep, der er ansvarlig for Stenhus Sports College, er begejstret:

- Vi arbejder hele tiden på at udvikle vores setup og skabe kvalitet i arbejdet med vores unge talenter. Samarbejdet mellem Holbæk Jernløse Håndboldklub og college er helt afgørende for at skabe sammenhæng i spillernes hverdag og i den enkeltes sportslige udvikling.

- Tobias og Christina vil sammen med Olga Leire-Hoffmann udgøre et særdeles kompetent team, som ikke blot vil være med hele vejen rundt om den enkelte collegespiller, men også vil kunne være med til at udvikle håndboldtilbuddet på klubniveau.

- Vi er kun i den spæde opstart, og jeg ser egentlig uanet potentiale for håndbolden i Holbækområdet/Vestsjælland.

Tobias Rømer Christensen udtaler i forlængelse:

- Jeg glæder mig utroligt meget til for alvor at starte op på Stenhus som både gymnasielærer, collegetræner og klubmand i Holbæk Jernløse Håndbold. Jeg har fulgt basket på Stenhus, og jeg tror på, at de har fat i den lange ende, når det gælder talentudvikling af de ældste ungdomsårgange. 

- Sammenhængen mellem college, klub og skolegang giver spillerne mulighed for maksimalt fokus på både sport og skole, hvilket er en forudsætning for at lykkes med dual career.

Christina Hahowitz Hansen supplerer:

- Jeg synes, at Stenhus har et unikt setup i forhold til at forene skole, klub og college, og det giver nogle helt nye muligheder for at lære spillerne at kende, når man møder dem i forskellige arenaer. Dermed er forudsætningerne for at skabe et trygt udviklingsmiljø bedre, hvilket jeg tror på skaber de bedst mulige betingelser for talentudvikling.

Generation 24