Store klø og aha-oplevelser til U17-landsholdet

Efter to kampe i Rumænien venter nu to kampe i Ungarn på Heine Eriksens tropper

U17-pigelandsholdet er netop spillet sine to første landskampe, hvilket foregik i Rumænien, og nu venter to kampe i Ungarn. Og der bliver lært i den grad, fortæller landstræner Heine Eriksen.

- Vi har fået store klø i de to kampe i Rumænien, også i den kamp som vi kun endte med at tabe med et enkelt mål. Vi var chanceløse og blev resultatmæssigt reddet af, at rumænerne sparede på krudtet, fortæller Eriksen og fortsætter:

- Og det kan ikke være mere optimalt i forhold til at skubbe et nyt landshold i gang. Vores pigerne får virkelig en aha-oplevelse i forhold til, hvor vi er bagud, hvilket er på alle parametre, men især fysisk, og det giver grobrund for nogle samtaler både individuelt og som hold.

Det skal med, at mens de danske piger spillede deres første landskampe, var det kamp 15 og 16 for Rumænien.

- Det rykker dog ikke ved, at vi er bagud. Vi står dog med nogle virkelig dygtige piger, så det skal nok blive godt, når vi kommer længere hen, vurderer Heine Eriksen.

Flotte forhold

U17-landshold befinder sig lige nu i Ungarn, hvor man er installeret på et lækkert hotel og har nogle sportslige rammer, der kan få misundelsens savl til at løbe.

- Vi er i det træningscenter, som de ungarnske A-landshold bruger, og det er ret imponerende. Her er blandt andet et meget avanceret måleudstyr, der kan kortlægge hver enkelt spillers løbebane gennem en hel kamp og eksempelvis måle længde og fart på en sidebevægelse. Vi har sagt ja tak til det ungarnske tilbud om at få målt vores spillere, selv om de tal, vi får, selvfølgelig kun kan benyttes, hvis vi har noget at sammenligne med. Men det er meget spændende, konstaterer Heine Eriksen.

Generation 24