Svensk visit gav Nicoline hår på brystet

Der var flere, der - også offentligt - undrede sig, da U19-landsholdsspilleren Nicoline Olsen kort efter nytårstid tog springet fra Skanderborg og til den svenske ligaklub Skara. For var træningsmiljøet i Skanderborg, hvor mange af U18-spillerne havde roller på ligaholdet, nu ikke længere godt nok? Men springet var det helt rigtige, siger højrebacken.

- I Skanderborg fik jeg aldrig for alvor chancen på seniorholdet, og da tilbuddet fra Sverige kom, så jeg det som et rigtig godt springbræt i forhold til at prøve mig af på seniorplan. Og jeg har ikke fortrudt et eneste sekund, fastslår Nicoline Olsen.

Hos Skara var hun nemlig den eneste højreback, så der var masser af spilletid og ansvar til nordjyden, der nåede at være i Skanderborg i knap fem sæsoner inden skiftet til Skara og Sverige.

- Når man spiller håndbold på topplan, kan man jo ikke rigtig tage ud og rejse, og jeg kunne godt tænke mig at at prøve lidt "eventyr" i udlandet. Og selvom Sverige ikke er ret langt væk, så var det netop den oplevelse, jeg havde hos Skara. Her fik jeg afprøvet livet som professionel, så jeg var klædt på i forhold til den videre karriere. Så derfor er jeg glad for, at jeg greb chancen, da den pludselig kom, siger Nicoline Olsen.

Opholdet hos Skara kunne også lade sig gøre, fordi Nicoline Olsen var i gang med et studiemæssigt sabbatår. Nu skal hun imidlertid i gang med at læse igen, og derfor bliver basen Aarhus - og den nystiftede klub Aarhus United.

Her får Nicoline Olsen Heine Eriksen som træner - og de to kender hinanden fra de seneste års landsholdsarbejde.

- Det er klart, at det spiller en rolle, at det er Heine, der skal træner Aarhus United, men det er også vigtigt for mig, at der er tale om et nyt, ungt hold, hvor alle er udset en rolle. Så jeg glæder mig til at tørne ud for United og for alvor prøve kræfter med den danske liga, lyder det fra Nicoline Olsen.