Talentakademiet Ringkøbing-Skjern: Fokus på den enkelte spiller

Spillerne rustes både taktisk og teknisk og udfordres på banen

Denne artikel er sat i søen, fordi Talentakademiet Ringkøbing-Skjern har tegnet et såkaldt skoleabonnement på Ubold. Ud over denne artikel aktiverer abonnementet linket på Ubolds efterskole/college-landkort, så du ved et enkelt klik kommer direkte til Talentakademiet Ringkøbing-Skjerns hjemmeside.

Prisen for et skoleabonnement er for 1 år 1500 kr. + moms. Vil du høre mere, så mail til sonne@ubold.dk. 

 

- Vi har ikke som første prioritet at man skal vinde en DM-titel som ungdomsspiller på akademiet i Ringkøbing Skjern – det overlader vi til klubberne. Vi arbejder på at udvikle den enkeltes tekniske og taktiske kompetencer. Således at man får nogle redskaber at bruge på klubholdet, og på at forberede den enkelte spiller på at have de fleste og bedste ”redskaber i værktøjskassen” når vedkommende bliver seniorspiller og skal begå sig blandt de allerbedste.

Sådan lyder det fra Jan-Ole Kristensen, daglig leder af Talentakademiet Ringkøbing-Skjern, der har 30 elever på håndboldlinjen.

- Vi gør tingene på en lidt anden måde end de fleste steder, og eksempelvis er al vores akademitræning individuel. Samtidig indeholder en akademitræning alt fra U14 til ungsenior, og man kan som U16-spiller godt komme til at stå over for en 1. års senior og på den måde blive udfordret, siger Jan-Ole Kristensen.

Ingen bopælspligt

Cirka halvdelen af eleverne på håndboldlinjen bor på akademiet. Resten bor hjemme, for man behøver ikke at bo på akademiet for at blive en del af træningsmiljøet, ligesom man heller ikke skal gå på en bestemt uddannelsesinstitution. En del af de "boeleverne" kommer i øvrigt fra Færøerne.

- Færøerne satser meget på håndbold og har sendt stort set alle spillere på deres yngste landshold til Danmark. I Skjern har man gode kontakter på Færøerne, og vi har haft færøske spillere gennem flere sæsoner. Færøernes A-landshold har i øvrigt haft hjemmebane i Skjern for nylig, hvor Danmark var modstanderen, fortæller Jan-Ole Kristensen.

Frit klubvalg

Allan Jørgensen, der er udviklingschef i Skjern Håndbold, er bindeleddet mellem Talentakademiet Ringkøbing-Skjern og Skjern Håndbold, hvor de fleste af akademiets spillere har valgt at spille, men det er ikke et krav fra akademiets side at man er tilknyttet Skjern Håndbold. Akademiets elever kan frit vælge hvilken klub de er tilknyttet – vores træning er et supplement på det individuelle plan til de unge menneskers klubtræning.

- Vi har sammensat, hvad vi selv mener er et meget kompetent trænerteam på akademiet. Vi har mange højtuddannede trænere tilknyttet, og vi har desuden Jacob Sjørslev-Østergaard, mangeårig ligaprofil og nu aktiv hos Lemvig-Thyborøn Håndbold, tilknyttet, ligesom vi forsøger at inddrage Skjern Håndbolds ligaherrer i nogle af træningerne, men det komprimerede kampprogram gør det lidt vanskeligt for tiden. Antallet af trænere gør, at vi kan dele tingene meget op og gøre træningerne helt specifikke, siger Jan-Ole Kristensen og tilføjer:

- Det samme gælder den fysiske træning. Vi går ind og kigger på hver enkelt elev for at finde den rigtige træningsmængde og det rigtige niveau. For de yngste handler det om at gøre eleverne klar til at træne fysisk, da fysik får større og større indflydelse i elitehåndbold. Vi er meget opmærksomme på at de unge får flest mulige træninger på, så hurtigt som kroppen tillader det, og kan følge med til at udvikle sig i. De unge mennesker vokser jo meget i denne periode, så der er mange ting vi skal have fokus på, men det har vi meget kompetente folk til, ligesom vi har en fysioterapeut tilknyttet således vi hele tiden kan rådgive de unge bedst muligt.

Generation 24