Talentarbejdet i Haderslev viser gode resultater

Flere ungdomsspillere fra Haderslev har fået landsholdsdebut. Det er er resultatet af et årelangt fokus på både bredden og eliten i klubbens ungdomsafdeling

OBS: Artikelen er skrevet af Team Haderslev KFUM.

Kort inde i det nye år var U18-drengelandsholdet en tur i Portugal for at spille to træningskampe. I truppen var tre spillere, der har haft deres håndboldopvækst i Team Haderslev KFUM; to spiller stadig på U17-holdet i Haderslev (Mads Jørgensen og Hjalte Langmack), og én der i sommers skiftede til Skanderborg (Silas Frank).

Det er ikke første gang, at Team Haderslev KFUM er repræsenteret på et af ungdomslandsholdene. Senest var Caroline Kottal Clausen, der nu spiller i Ikast, med på U17-landsholdet.

En blomstrende ungdomsafdeling

Det er ikke tilfældigt, at Team Haderslev KFUM nu også sætter sit aftryk på udtagelserne til landsholdene. For selvom klubben på seniorniveau må nøjes med at spille i serie 2 for både herrer damer, så blomstrer ungdomsafdelingen. Lige nu et det især på drengesiden, men pigesiden står også over for et løft.

Talentchef i Team Haderslev KFUM Jesper Bruhn fortæller, at det er resultat af et stort, frivilligt arbejde og et tæt partnerskab med Haderslev Kommune og Team Danmark. Kommunen har siden 2007 været Team Danmark Elitekommune, og Team Haderslev KFUM har været med fra starten. I tæt partnerskab med Talentcenter Haderslev.

Talentklasserne har til huse på Kløvermarkskolen i Haderslev. Her er der skabt en ramme, hvor De cirka de 40 drenge og piger på håndboldlinjen kan færdiggøre deres folkeskole og passe deres tre ugentlige morgentræninger. Samtidig kan de nyde godt af en række supportfunktioner, der hjælper med alt omkring hverdagen; for eksempel koordinering af skole og håndbold, fysisk træning og fysioterapi.

Tæt samarbejde med andre klubber

Drengene og pigerne i Talentklasserne kommer fra Team Haderslev KFUM’s egne rækker, men også fra andre håndboldklubber i nærområdet, hvor man gør en stor indsats for ungdomshåndbolden.

Klubben har blandt andet for nyligt indledt samarbejder med håndboldlinjen på Vojens Gymnastik og Idrætsefterskole og Kolding IF, som indebærer samtræninger og sparring.

I Team Haderslev KFUM er det dog ikke et mål i sig selv at fostre landsholdsspillere og klubben skal rumme både elite og bredde, fortæller Jesper Bruhn. Det skal være sjovt at gå til håndbold, og som i alle andre foreninger, der drives af frivillige, bliver der arbejdet hårdt for at skabe de bedst mulige rammer for alle unge mennesker.

Generation 24