Talentsamarbejde i Aarhus og Skanderborg

AGF, Skanderborg Håndbold, SHEA og SAH indgår et nyt, kæmpe samarbejde omkring talentudvikling. Samarbejdet strækker sig fra fra U17 op til senior

Fra den kommende sæson sker der ting og sager i østjysk håndbold. AGF, Skanderborg Håndbold, SHEA, og SAH øger nemlig samarbejdet på drenge- og herresiden for U17, U19 og senior.

På ungdomssiden betyder det blandt andet, at AGF og Skanderborg Håndbold laver træningsfælleskab på U17. Og der etableres et U19-hold, der skal spille på AGFs licens foruden SHEAs U17 og U19 ligahold.

Og for seniorsiden er målet, at AGFs nuværende mandskab i 2. division skal spilles op i 1. division, hvor ønsket er at holde på områdets mange talenter, som ikke i første omgang får en plads på ligaholdet.

SAHs direktør Mads Lind fortæller, at det øgede samarbejde har flere mål:

- På ungdomssiden vil vi have et tilbud til alle på flere niveauer, også til dem, der kommer hjem fra efterskolen og skal i gang med klubhåndbold igen. Vi vil med andre ord holde tragten bred, hvilket i øvrigt tapper godt ind i DHF’s nye talentstrategi. Vi skal skabe nogle sunde miljøer, hvor de unge spillere vil bruge tid og kræfter, uanset om de spiller liga eller lidt længere nede, siger Mads Lind og fortsætter:

- Formålet med seniordelen er at holde på de U19 spillere, der ellers rykker til forskellige 1. divisionsklubber, fordi vi ikke har en plads på SAHs ligahold, når spillerne rykker op som senior. Her er der tale om talenter, der måske skal have 2-3 sæsoner, før de er ligaklar. Og dem vil vi gerne beholde hjemme i området, så vi kan arbejde sammen med dem.

Ligeledes vil SAH bidrage med ressourcer og kompetencer i udviklingen af de unge spillere og trænertalenter, så man vil opleve ligaspillere og trænere tæt på ungdomsholdene i SHEA, AGF og Skanderborg regi.

Plads til alle

Formand i AGF Håndbold Gitte L. Rasmussen siger om samarbejdet:

- I AGF Håndbold er det vigtigt for os at tegne en rød tråd fra vores ungdomsafdeling op til vores seniorafdeling. På samme tid ønsker vi at kunne tilbyde vores spillere et sportsligt miljø, som er blandt de allerbedste, uden at vi giver slip på, at vi er en breddeklub, hvor glæden ved holdspil og håndbold er i centrum, og hvor der er plads til alle.

- Samarbejdet med SAH giver os mulighed for at realisere disse ambitioner på bedste vis.

Jens Christensen, formand i Skanderborg Håndbold, siger, at det øgede samarbejde er en naturlig udvikling af de træningstilbud og -muligheder, klubberne ønsker at tilbyde unge håndboldtalenter i Østjylland.

- Både Skanderborg Håndbold og AGF har stort fokus på at dyrke og styrke vores talenter. Med den nye aftale får de unge spillere forstærkede muligheder for løbende at teste deres niveau mod de allerbedste i regionen.

- Træningsfælleskabet mellem Skanderborg, AGF og SHEA sikrer, at vi kan tilbyde træning og udvikling på et højt håndboldfagligt niveau.

Større og længerevarende

Hos SHEA er der også stor glæde over, at det østjyske samarbejde omkring talenter nu bliver endnu bredere. Akademichef Christoffer Zinck ser frem til at sætte endnu mere blus under udviklingen af regionens talenter:

- Vi mærker det særligt i dagligdagen, hvor man altid kan spotte SHEA spillere, når SAH træner. Det giver os nogle fantastiske muligheder for at udfordre og belønne vores dygtige akademispillere med træninger på højeste niveau.
Derudover er det altid med stor stolthed, vi ser både tidligere og nuværende akademispillere tørne ud for ligaholdet. Det inspirerer og motiverer de resterende akademispillere til blive ved med at kæmpe for at få netop den mulighed.

- Det her er et større, længevarende projekt og ikke bare et træningssamarbejde. Det er en helt ny måde at tænke håndbold i Østjylland sammen på, slutter Mads Lind fra SAH.