Tips fra Skogrand og træning med de bedste

Flere elever på ISI Idrætshøjskole træner med landsholdsstjernerne i Ikast Håndbold

Følgende tekst er skrevet af Daniel Grønne Lykkegaard fra ISI Idrætshøjskole.

Det er langt fra en hverdagsting at spille med nogle af Nordens absolut bedste håndboldspillere. Ikke desto mindre er det, hvad vores elev Sara har fået lov til i den seneste tid i ligaklubben Ikast Håndbold. For hende er det den foreløbige kulmination på mange års flid på banen, når hun snører skoene og påfører harpiks sammen med profiler som Johansen, Stine Skogrand, Sarah Iversen, Emma Friis, Simone Petersen, Ingvild Bakkerud og Jessica Ryde.

- Det er så fedt at få chancen, men jeg var godt nok også nervøs inden første træning! Niveauet er tårnhøjt, det går stærkt og man skal være fokuseret hele tiden. Heldigvis er de alle vildt søde og tager godt imod mig. Mange har også været forbi med gode råd.

Sara kommer fra Norge og er som mange andre af vores nordiske naboer helt skudt i håndbold. Efter gymnasiet var ønsket derfor klart: Hun ville prøve sig selv af i nogle håndboldrammer, hvor egne ambitioner var overlæggeren og mulighederne mange.

Valget faldt på ISI Idrætshøjskole, fordi hun her fandt kombinationen af masser af håndbold, U19-klubtilbud, oplevelser, rejser og fællesskab med andre jævnaldrende, som også har idræt i blodet. 

Fra U18 til senior

I Norge spiller man senior efter U18 og derfor lokker det mange håndboldspillere til Danmark og prøve kræfter med U19-ligaen, fordi man her forlænger ungdomsrækken med et år og bliver matchet med jævnaldrende spillere. Netop den mulighed benytter Sara og et par andre højskoleelever sig af, da de ved siden af håndboldtræningen på højskolen også spiller for Ikast
Håndbolds U19-hold.

- Det gik pludselig stærkt på U19-holdet, fordi jeg fik chancen lidt tidligere, end jeg havde regnet med. Socialt har det også været let at falde til – Også selvom de ikke
altid forstår, hvad jeg siger.

Træner med Silkeborg-Voel

Sara er ikke den eneste højskoleelev, som træner med på øverste hylde. I Silkeborg-Voel spiller Sophie for 2. divisionsholdet, men har indtil nu været med til to af ligaholdets træninger.

- Oplevelsen var superfed. Tempoet og forventningerne er skruet markant op, men det øger også bare motivationen