Trænere: Ny JM-model bør skrottes

Diskussionen om JHF's beslutning om at afvikle JM for U14-hold med tre kampe på sammen dag, hvilket går direkte mod DHF's anbefalinger, raser stadig. Derfor har vi spurgt tre trænere, der i sidste sæson havde hold med til U14 JM (hvor man spillede to kampe samme dag), om hvad de mener om konceptet med tre kampe samme dag.

Ole Friis:

Sidste sæson spillede vi to kampe, og finalen var præget af, at at de to hold havde været igennem en hård kamp inden. Udfordringen ved sidste sæsons model er, at man ikke spiller alle mod alle. Det gør man så i følge det nye forslag, men som blandt andet Claus Hansen har skrevet, så anbefaler 'aldersrelaret træning', at der kun spilles to kampe om dagen. Så tre kampe er en for meget. JM kunne afvikles ligesom DM over en weekend.

Mads Bo Jensen:

Jeg mener, at det er en dårlig idé at skulle spille tre kampe samme dag. På det tidspunkt i sæsonen har spillerne været i gang i rigtig lang tid, og det er med til at presse dem fysisk endnu mere. Jeg kan sagtens forstå argumenterne med, at man med stor sandsynlighed finder de to bedste hold, når det er 'alle mod alle', men hvis det er argumentet, så lad JM blive spillet over to dage. Ellers brug det gamle koncept.

Jan Hyldgaard:

Sidste år vi spillede JM efter den gamle model med en semifinale og så en finale - begge kampe 2 x 20 min. (taberne af semifinalen var dermed ude). Sagen var den, at finalisterne kvalificerede sig til DM. Det gav et massivt fokus på semifinalen - og finalen blev lidt af en fuser. Energien og den sportslige værdi forsvandt i finalen. Min klare anbefaling er, at tre kampe på det niveau på samme dag er uholdbart. Desuden er min holdning også, at der skal være forskel på JM og DM. Jeg vil umiddelbart anbefale den gamle model, men spille 2 x 25min. og så lade kampene spilles over to dage eller med en lang ventetid mellem semi og finalen på samme dag.