Trænere undrer sig voldsomt over JHF-beslutning

JHF's turneringsudvalg har besluttet, at JM i U14 næste år skal spilles således, at de fire deltagende hold alle møder hinanden samme dag. Spilletiden bliver 2 x 20 min. Og beslutningen undrer en række trænere så meget, at de har skrevet et brev til JHFs ledelse og Turneringsudvalget.

Trænere fra en-to klubber i alle de otte jyske kredse er medunderskrivere af brevet, hvori der blandt andet peges på, at tre kampe på samme dag strider mod retningslinjerne i den såkaldte Aldersrelaterede Træning, som Team Danmark står bag.

Jesper Johnsen fra ØBG, der er en af de trænere, der har skrevet under, er uforstående over for, at U14-spillere skal spille tre kampe samme dag.

- Der er flere ting i det. Før det første øges risikoen for skader, når spillerne skal spille så meget på så kort tid. Og ja, jeg ved godt, at man kan skifte ud, men hvis vi skal være ærlige, så vil der til et JM være spillere, der får noget mere spilletid end andre. For det andet, så forringes den sportslige værdi drastisk, når der skal spilles tre kampe samme dag. Og når vi snakker U14 1. division og et JM, så spiller vi altså for at vinde, siger han.

Jesper Johnsen tilføjer, at han og de øvrige underskrivere af brevet til JHF har svært ved at gennemskue bevæggrundene bag JHF’s beslutning.

- Man kan godt argumentere for, at man skal væk fra sidste sæsons model, hvor man spillede efter Final4-modellen med to semifinaler og en finale, for i min optik er det mest sportsligt korrekt at spille alle mod alle. Men man kan jo sagtens spille de kampe over to dage, siger han.

JHF’s turneringsudvalg skriver, at to-dage modellen ikke duer, fordi kampene om søndagen kan vise sig at være placeringsmæssigt ligegyldige, fordi de to DM-hold kan være fundet lørdag. Hvad siger du til det?

- Så spiller man da bare en kamp lørdag og to søndag. Sværere behøver det ikke være, siger Jesper Johnsen og afslutter:

- Hele sæsonen går man gennem det ene nøglehul efter det andet for at komme med til JM-stævner: Man skal kvalificerede sig til 1. division og her blive mellem de tre bedste. Og så skal man blive blandt de to bedste i 1 division A. Herefter vælger JHF så, at man skal spille tre kampe på samme dag for at finde DM-holdene. Det har jeg svært ved at forstå, siger han.