Trænernyt fra HIK og holdfællesskabet HIK/KFUM

Klubberne præsenterer trænerne for årgangene U15, U17 og U19 i sæsonen 2020/21

Der er på både drenge- og pigesiden tale om et særdeles stærkt set-up, som er en del af en målrettet og langsigtet plan om at skabe øget fokus på talentarbejdet. Der vil således være tale om et meget tæt samarbejdet mellem trænerne på de tre årgange, som i vid udstrækning vil arbejde sammen om at se den enkelte spillers kompetencer og udviklingspotentiale.

HIK og holdfællesskabet HIK/KFUM glæder sig til samarbejdet med trænerne og byder velkommen til en sæson, hvor udvikling, fællesskab, respekt og glæde ved spillet skal være i centrum.

 

DRENGESIDEN U15-U19

U15 Gustav Skødt

Gustav Skødt kom til HIK i indeværende sæson sammen med sin makker, Tobias Aagaard, og begge viste sig hurtigt at være kæmpe ressourcer for klubben – faktisk så store, at det virkede som overdreven luksus at have dem på samme hold. Derfor har de i den kommende sæson indvilliget i at splitte op og fordele deres kompetencer på to heldige årgange, som til gengæld kommer til at arbejde tæt sammen. Gustav får således ansvaret for sin egen årgang; de dygtige U15-drenge, og vi glæder os til at opleve, hvad de kan udrette sammen.
Gustav er til daglig kemistuderende og vil få tilknyttet en assistent inden sæsonstart.

U17 Tobias Aagaard og Oliver Ernst

Det var noget af et scoop, da Tobias sammen med Gustav Skødt bankede på hos HIK sidste år, og siden har de to i høj grad været med til at sætte dagsordenen på drengesiden.

Tobias, som til daglig også er jurastuderende, har sin unge alder til trods allerede mange års trænererfaringer i bagagen og er dygtig til at dele sin store viden med trænerkollegerne på de andre årgange. I den kommende sæson vil samarbejdet på tværs blive yderligere udvidet, idet vi på mange måder betragter de tre årgange som en samlet enhed, der skal vokse sammen.

Som assistent får Tobias en af HIK’s gamle kendinge; Oliver Ernst, som efter nogle år på pigesiden, senest på U15, har valgt at indgå i det stærke trænerset-up på drengesiden.

U19 Andreas Henriksen og Allan Ryddeskov Sand

Da Andreas Henriksen i begyndelsen af indeværende sæson lod sig overtale til at genoptage karrieren som håndboldtræner efter at have pensioneret sig selv, stod det hurtigt klart, at der var tale om en alt for tidlig pensionering. Den energi og ekspertise, som Andreas bringer til hallen, bygger på mere end 20 års erfaringer som træner for alt fra mini til senior.
Samarbejdet med U17-drengene viste sig da også hurtigt at være så stor en succes, at Andreas nu følger med mange af spillerne op på U19, hvor årgang 2002 og 2001 nu endelig forenes igen.

Makkerskabet med HIK’s mangeårige træner Allan Ryddeskov Sand har ligeledes vist sig at være særdeles frugtbart, og det fortsætter således i den kommende sæson. Allan er også HIK’s målmandstræner, hvilket mange af klubbens målmænd har stor glæde af.

 

PIGESIDEN U15-U19

U15 Thomas Møller og Glenn Larsen 

Thomas Møller, som de sidste par år har været assistent på HIK’s damehold i 2. division, får i den kommende sæson ansvaret for sit eget ungdomshold, og da Thomas er tilknyttet HRØ’s talentarbejde på U15-årgangen, er det nærliggende, at det også er her, han skal fokusere sine kræfter i HIK.

Thomas Møller er herudover en uundværlig skikkelse i mange HIK-sammenhæng, og vi sætter stor pris på den kompetence, håndboldmæssigt som menneskeligt, som Møller beriger klubben med.

Som medtræner får Thomas en anden af HIK’s ildsjæle, som altid er til at regne med, når tingene brænder på rundt omkring i klubben; Glenn Larsen. Glenn har stået i spidsen for mange forskellige hold i HIK, senest for U11-drenge, men har et stort ønske om at være med i udviklingsarbejdet omkring U15-pigeårgangen, og vi ser et perfekt match i Møller og Larsen. 

U17 Mette Vestergaard, Benjamin Svendsen og Hugin Terje Dahl Christiansen

 Mette Vestergaard har sagt ja til at fortsætte arbejdet med klubfællesskabets dygtige U17-piger. Som håndboldperson behøver Mette næppe nærmere introduktion; med to OL-guldmedaljer i bagagen og et engagement som team manager på damelandsholdet er Mette en kendt skikkelse i håndboldkredse. I HIK har vi haft glæde af Mettes kompetencer i flere sæsoner både på drenge- og pigesiden, og der er store forventninger til den gruppe af piger, der i næste sæson skal repræsentere HIK/KFUM U17.
Mette fortsætter samarbejdet med Benjamin Svendsen, som har mange års trænererfaringer på CV’et og også er med i talentarbejdet under HRØ på drengesiden. Benjamin har selv spillet håndbold, siden han var 4 år, og læser til daglig historie på Københavns Universitet.
Hugin Terje Dahl Christiansen, som repræsenterer KFUM i holdfællesskabet, har til vores store glæde sagt ja til at fortsætte arbejdet med 2. holdet på U17-årgangen, og han indgår dermed i det store fælles udviklingsarbejde på hele pigesiden.

U19 pige Jens Ejlertsen og Astrid Korsgaard

Jens Ejlertsen er en kendt og elsket skikkelse i HIK, hvor han i mange år har været træner både på drenge- og pigesiden. I indeværende sæson har Jens stået i spidsen for U19-pigerne, som takket være en lidt beskeden træningsindsats har befundet sig ”i bunden af toppen”, men dog vist, at de fortjener at være med og har potentiale til meget mere. Jens Ejlertsen indgår derfor i et tæt samarbejde med afdelingens øvrige cheftrænere, Mette Vestergaard og Thomas Møller, med det erklærede mål at løfte hele pigesiden, så HIK på sigt kan levere spillere til dameseniorsiden.

Som assistent får Jens en af sine egne spillere, Astrid Korsgaard, der nu vokser ud af U19-årgangen og ind på seniorholdet, og som til vores store glæde har lyst til at prøve kræfter med trænergerningen. Astrid har spillet håndbold det meste af sit liv og læser til daglig molekylær biomedicin på Københavns Universitet.

 

Generation 24