Trænerspirer roser KFUM-kursus

Asta og Frederik fik et godt afsæt til deres trænerkarriere på Hellebjerg

I uge 26 var Hellebjerg Idrætsefterskole vært for KFUMs træner/lederkursus, og blandt deltagerne var 14-årige Frederik Handets fra Aars og 15-årige Asta Jakobsen fra Middelfart. Fælles for de to unge håndboldspillere er, at det var første gang, de deltog på KFUMs træner/lederkursus. Og meget tyder på, at det ikke var sidste gang, de to var afsted.

- Det var fedt at være med, og der var et super fællesskab mellem os kursister, fortæller Frederik, der ikke var den eneste fra Aars, der var med på Hellebjerg, men han var den eneste på sit trin.

- Jeg kom i en gruppe med en flok fra Ikast, der alle kendte hinanden, men det gik hurtigt med at blive en del af gruppen, siger han og tilføjer, at det var første gang, han var på trænerkursus.

- Jeg har lært rigtig meget, både om det at være træner og om mig selv. Så jeg har fået en hel masse med hjem, som jeg kan bruge, når jeg i næste sæson skal træne U11 drenge. Og jeg kunne godt tænke mig at komme afsted igen, fortæller Frederik, der har fokus på, at det skal være sjovt at spille håndbold.

- Det vil jeg gerne give videre til dem, jeg træner, slår han fast.

Asta skal træne U8 efter sommerferien, og det var også første gang, hun var på kursus.

- Det var virkelig godt, selv om jeg var meget skeptisk i starten, fordi jeg ikke kendte andre end min veninde, der var på et andet trin. Men jo længere jeg kom hen i forløbet, des bedre var det, siger hun og fortæller, at hun lærte en hel mase både fagligt og menneskeligt på KFUM-kurset.

- I begyndelse virkede det som lang tid, at vi skulle være afsted en uge, men det blev hurtigt bedre. Jeg er glad for, at jeg kom med på kurset, selv om det var hårdt. Jeg sov 16 timer i træk, da jeg kom hjem, griner Asta, der regner med at kommer igen næste år.

- Ud over det håndboldmæssige gjorde andagterne et stort indtryk. Folk var der nemlig for hinanden og indgik i et fællesskab. Jeg lærte mange nye ting om sig selv, og det kan jeg bruge, når jeg skal være træner. Jeg lærte blandt andet, hvordan man håndterer nervøsitet, slutter Asta.