Tre U19-landsholdsspillere på kontrakt i Viborg

Viborg Hk har torsdag sat navn på flere nye spillere - heraf tre danske U19-landsholdsspillere. Klubben skriver følgende på sin hjemmeside om de tre:

Kristina Jørgensen
Venstre back

Den 19-årige venstre back kommer til Viborg HK fra Skanderborg Håndbold, hvor hun i denne sæson har vist, at hun trods sin unge alder hører til i den danske liga.

Om skiftet til Viborg HK siger Jørgensen:

- Jeg vil gerne tage et step op for at prøve kræfter med mig selv og livet som professionel håndboldspiller. Det bliver spændende at træne med nogle af de bedste i Danmark og forhåbentligt spille internationalt. Jeg glæder mig til at trække Viborg trøjen over hovedet og spille i en stor arena, med masser af tilskuere.

Jørgensen skiftede til Skanderborg Håndbold som U16 spiller efter at have spillet sine ungdomsår i Horsens. Ud over håndbold studerer Jørgensen lige nu på gymnasiet i Aarhus, hvor hun bliver student til sommer.

 

Anne-Sofie Filtenborg
Højre fløj

På højre fløj bliver der tilgang af et af Danmarks unge talenter, da vi har lavet en aftale med Anne-Sofie Filtenborg. Anne-Sofie Filtenborg er 19 år og kommer til Viborg HK fra Randers HK, hvor hun har spillet siden hun var U16 spiller. Derud over er Anne-Sofie også en del af det succesfulde danske U19 landshold, hvor hun blandt andet spiller sammen med Nikoline Lundgreen.

Om sit skifte til Viborg HK siger Filtenborg:

- Jeg har valgt Viborg HK, da jeg synes, det er en meget attraktiv klub, som har rigtig god træningsmoral og træningsmiljø. Viborg HK er også en af de klubber, som tør at give sine unge spillere tillid og ansvar, hvilket er vigtigt for mig. Derud over er Viborg HK en traditionsklub, der altid er og har været med i toppen af dansk håndbold, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Generelt glæder jeg mig til at starte, hvor jeg forhåbentligt kan lære en masse af de rutinerede spillere og samtidig udvikle mit spil gennem rigtig god træning. Desuden glæder jeg mig også meget til at lære hele holdet at kende.

 

Nikoline Lundgreen
Højre back

Sidste spiller, som vi i denne omgang kan præsentere er en gammel kending, men ikke desto mindre en glædelig nyhed. Nikoline Lundgreen bliver i Viborg HK, hvor hun i denne sæson har været med ligaholdet til de fleste kampe, trods det, at hun reelt kun er U18 spiller. Nu står det fast, at Nikoline tager skridtet som senior spiller i Viborg HK. Nikoline er højre back, og har i denne sæson allerede vist gode eksempler på sin skudstyrke. Det glæder vi os til at se meget mere af i den kommende sæson. 19-årige Lundgreen har foruden klubhåndbold også vist sit fantastiske spil på de danske ungdomslandshold, hvor hun blandt andet har spillet sammen med Filtenborg og Jørgensen.