Trods masser af sygdom: U17-pigerne er klar til EM-semifinale

Den danske trup har været hårdt ramt af et voldsomt maveonde i Kroatien, men det ser ud til at lysne.

Fredag aften kl. 20.30 møder de danske U17-landsholdspiger Ungarn i EM-semifinalen i Kroatien. Og det er ret vildt, at de danske piger er kommet så langt.

- Vi har haft nogle kraftige udfordringer udenfor banen, hvor adskillige af spillerne har været ramt af en madforgiftning, der har givet spontane opkastninger. Nogle af spillerne har kastet op 20 gage i døgnet, fortæller landstræner Flemming 'Tuborg' Larsen, der af sammen grund har måttet spille med en decimeret trup.

- Vi har 16 spillere på holdkortet, men i en af kampene havde vi kun 14 med. Mod Kroatien havde vi kun en keeper, der var spilleklar, og vi stod reelt med syv spillere, der var helt klar. Vi har så ledt efter spillere, der kunne spiller 5-7 minutter, men typisk har de kun holdt det halve. Så jo, det har været en udfordring, siger han.

Danmark hårdest ramt

De danske hold har været hårdest ramt under turneringen, men også det svenske hold har været ramt og haft 7-8 spillere ude.

- Vi har set nogle lidt vilde ting, fx en schweizisk pige der kastede op under nationalmelodien, og en kroatisk pige der besvimede på hotellet og måtte køres på hospitalet, fortæller landstræneren.

På den baggrund tøver Flemming 'Tuborg' Larsen ikke med at godkende det faktum, at Danmark står i en semifinale, er kvalificeret til den kommende VM og EM i årgangen og har kvalificeret det næste U17-landshold til EM.

- Det er flot af pigerne, at vi rejste os efter skuffelsen mod Montenegro, som vi tabte til i første runde. I øvrigt en kamp, som vi kom lidt skævt ind i, da der under den afsluttende træning var så fugtigt i hallen, at flere spillere var ude i en ufrivillig spagat, og hver der blev skudt to meter over mål, fordi bolden var glat. Men vi spiller gode kampe mod Schweiz, Østrig og Kroatien, som vi alle vinder, og vi gør det også fint mod et stærkt russisk hold onsdag, men hvor vi går får problemer pga. manglende ressourcer, lyder det.

Flemming 'Tuborg' Larsen kan dog fortælle om en fredag, hvor langt hovedparten af de danske spillere var sultne ved morgenmaden.

- Det er et godt tegn. Så må vi se, hvor meget energi de kan nå at tanke frem mod fredagens sene kampe, hvor vi møder et ungarnsk hold, der ser skræmmende stærkt ud. Men vi er helt klar på at spille vores chance, lyder det fra landstræneren, der slutter af med at rose den danske stab.

- Vi har selv måttet gøre rent på værelserne efter pigernes problemer, så vi hurtigt kunne mindste risikoen for smitte. Hatten af for den indsats.

Danmark målscore mod Rusland: Julie Mathiesen Scaglione 9, Caroline Søgaard Sørensen 5, Laura Borg 3, Kamille hauge Rasmussen 2, Matilde Vestergaard 2, Ida Marie W. Nielsen 2, Lea Florin 2, Anne With Johansen 1, Filippa Nedovic 1, Julia Holtorf 1, Ida Götzsche 1.