Generation handball
  • Hellebjerg

TTH: Udvikling bliver afgørende

onsdag. 28. august - 2013 af admin  | Foto: TTH


U18 drengene fra Team Tvis Holstebro er seedet som nummer fire i Jylland og dermed direkte kvalificeret til 1. division, men træner Niels Wittus er ikke helt sikker på, om seedningen også er et udtryk for holdets reelle styrke.

- Jeg synes, det på forhånd ser meget tæt ud i rækken. Umiddelbart er det vel Århus, Skanderborg, Esbjerg, os selv samt hold som Skjern og Aalborg, der ser stærkest ud, men der kan ske rigtig meget i løbet af kort tid med drenge i den her alder. Vi er måske lidt klogere efter weekendens Elite-Cup i HEI, siger Niels Wittus.

TTH var netop det gode eksempel i sidste sæson på et hold, der kom fra baghjul, men før sæsonens sidste turneringskamp selv kunne afgøre, om man skulle til DM. Så godt spillede klaveret dog ikke, men alligevel.

- Det er slet ikke sikkert, at de samme hold vil dominerede ved sæsonstart som ved sæsonafslutning, men jeg synes dog, at der i de seneste år har været et mønster, hvor de hold, der har nogle rigtig gode træningsmiljøer, dominerer. Der kan selvfølgelig være andre grunde, men det kunne være svaret på, hvorfor det mere eller mindre er de samme klubber, der dominerer i U18-rækken, siger TTH-træneren.

Får hår på brystet

U18-drengene fra TTH træner med 2.dvisionsherrerne fra Tvis KFUM, og efter jul vil en række af de unge spillere komme til at træne med TTH’s ligaherrer. Og det er noget, der skaber udvikling, fastslår Niels Wittus.

- Det giver virkelig hår på brystet, og det lærer spillerne at forholde sig til situationer, hvor man føler sig overmatchet, siger han.

Det er dog ikke sådan, at Niels Wittus kan udpege en spiller, der har den ene fod inde på TTH’s stærke seniorligahold. Det var der dog flere af sidste sæsons spillere, der fik i løbet af sæsonen, og en spiller som Johan Meklenborg, der netop er blevet U19-verdensmester, fik flere ligakampe og var i det hele taget en meget stor profil i U18-rækken.

- Sådan en spiller har vi ikke umiddelbart i denne sæson. Men da Johan var 1. års U18-spiller, var han på 2. holdet, så tingene kan gå stærkt, påpeger Niels Wittus og peger på stregmanden Niels Lindholt som en profil, der også har været inde omkring U19-landsholdet.

 - Han er en spændende spiller, og det samme er fx vores højrefløj Michael Thøgersen. Men det bliver uden tvivl kollektivet, der skal bære os i denne sæson, mener TTH-træneren.


Til toppen ↑