'Tuborg': En noget speciel talenttræning

Flemming 'Tuborg' Larsen uddeler trænerros i forbindelse med indkaldelse til talenttræning for 04/05-piger

DHF har netop indkaldt en flok piger fra årgang 04 og 05 til talenttræning, og talentansvarlig Flemming 'Tuborg' Larsen kalder det en af de sværeste opgaver på den front i mange år.

- Coronaen har betydet, at vi ikke har kunnet se de her piger så meget, som vi normalt ser på spillere. Fx måtte vi jo aflyse samlinger for 05'erne i foråret, siger han og uddeler ros til en stor gruppe trænere.

- For at være opdateret på spillerne, har vi ringet til i omegnen af 40 trænere for at få deres bidrag, og det har vi fået på rigtig fin vis. Meningen er jo også, at det her skal være et fælles projekt.

En anden udfordring for trænerteamet bag talenttræningen for 04/05-pigerne er, at 05'erne pga. skiftet til de ulige årgange har været førsteårs i to sæsoner.

- Det betyder, at vi ikke har set dem så meget, som vi normalt ser en årgang. Forklaringen er, at de som førsteårs enten har spillet på 2. holdet eller ikke fået så meget spilletid på 1. holdet. Derfor vil vi i oktober og november indkalde en gruppe 05'ere til samlinger. Her skal vi se de 05'ere, der har været med før, og fordi nogle er rykket op i talenttrænings-delen, vil der være plads til flere, fortæller Flemming 'Tuborg' Larsen og fortsætter:

- Alt i alt vil vi, efter samlinger og talenttræninger, når vi når til nytår havde set cirka 125 piger i de to årgange. Det er vi glade for, og selv om det er mange piger, så betyder det ikke, at andre ikke vil komme i betragtning efterfølgende.

Generation 24