U-landsholdsspiller på kontrakt i Århus

Højrebacken Jon Katballe har fået en tre-årig aftale med den orange

Århus Håndbold fortæller følgende:

For tredje år i træk har man i Århus Håndbold valgt at hive talentmasse fra U18-holdet til ligatruppen. Her tilknyttes den 17-årige højre back Jon Katballe på en 3-årig kontrakt fra næste sæson.

- Vi har lavet en treårig aftale, hvor det er tiltænkt, at Jon det første år skal være med omkring vores U18-hold. Men det er klart, hvis vi føler, han allerede kan bruges på liganiveau i sin første sæson, så skal han selvfølgelig spille. Vi ser et stort potentiale i, at han kan blive en tovejs spiller, som både kan dække op og angribe. Vi har et håb om, at det måske med tiden kan udvikle sig til at han kan dække flere pladser i vores centrale forsvar. Vi ser bestemt et potentiale i Jon i begge ender, fortæller sportschef Peter Bredal
 
Når Jon Katballe træder ind i ligatruppen næste år, bliver han den syvende spiller fra egne ungdomsrækker på ligaholdet. Jon Katballe er også en del af U18-landsholdet, der sidste sommer var med til at vinde EM-bronze.

Landstræner for netop U18-landsholdet samt assistenttræner i Århus Håndbold Simon Sørensen, ser frem til at arbejde mere med Jon Katballe.

- Jon er en venstrehåndet spiller med god fysik og en tovejs-spiller, som er rigtig spændende. Der er mange ting, Jon stadig skal blive bedre til, men han har nogle fysiske forudsætninger og nogle fine bevægelser, der gør, at han har et spændende potentiale såvel defensivt som offensivt. Nu skal han selvfølgelig fortsætte med at lægge lag på både fysisk, men også på det , så han også kan udvikle sig til at blive en god seniorspiller og ikke kun en god ungdomsspiller.
 
At klubben satser stort på talentudvikling, har bestemt også haft en betydning for Jon Katballes kontrakt med klubben, fortæller spilleren selv.

- At man ved, de giver chancen og ser potentiale og udvikling i de unge spillere, er en af grundene til, at man skriver under med en klub som Århus Håndbold. Man skriver jo ikke under, fordi det er fedt at skrive under. Det er fordi, man får noget ud af det for begge parter. Så det er rigtig fedt at se, at de giver unge spillere chancen. Det er det, det handler om, for sådan nogle som mig.

Generation 24