U14 drenge JM: Analyse

Af Claus Sonne, redaktør på Ubold

JM for U14 drenge, spillet i Hørning, blev en pose meget blandede bolcher, både hvad angår kvalitet og spænding.
Lørdagens to kampe var to meget ulige affærer, hvor både Mors og ØBG kørte helt og aldeles hen over henholdsvis Hørning og HEI, der blev besejret med 9 og 8 mål. Der var, for nu at sige det ligeud, klasseforskel i de to opgør, der reelt var afgjort efter forholdsvis få minutter. Det virkede især som om, at de lokale helte fra Hørning fra hæmmede af de mange kendte ansigter på lægterne.

I begge kampe blev det demonstreret, hvor stor forskel keepere og redninger gør, og både ØBG og Mors var godt kørende mellem stængerne.

Det var derfor med en hel del spænding, at jeg satte mig til rette i SuperBrugsen Arena til søndagens kampe. Var der mere "lørdag" i vente - eller? Det blev heldigvis eller.

Hørning-drengene havde nemlig smidt nerver og alt andet overbord og gav ØBG kamp til stregen i samtlige 50 minutter. ØBG vandt opgøret 24-21, men sejrens størrelse fortæller ikke det rigtige om en kamp, som Hørning faktisk godt kunne have vundet.

Og de gode takter forsatte, da Mors og HEI tørnede sammen. HEI'er havde været hjemme og sove natten over - og det (eller sikkert også noget andet) gjorde en kæmpe forskel. De rødblusede spillede nemlig fremragende og førte på et tidspunkt med fire mål.

Mors kom tilbage, men det var HEI, der var i teten, og der skulle en scoring syv sekunder før tid til, at Mors fik et meget, meget vigtigt point ud af opgøret. Virkelig et flot comeback af HEI-drengene.

Det ene point, som HEI missede, betød at holdet, selv hvis Mors tabte til ØBG, skulle ud og vinde med et på dette niveau urealistisk antal mål.

I stævnets "finale" gav ØBG og Mors hinanden en rigtig herrefight, og det blev JM-stævnets mest fysiske opgør. ØBG var videre til DM, mens Mors med blot et enkelt point ville være matematisk sikker - og en sejr til Mors ville gøre holdet til jysk mester.

Det blev en hæsblæsende affære, hvor spillerne havde svært ved at ramme en i forhold til de tidligere kampe ny dommerlinje, men der blev vist god håndbold og spændende blev det også. ØBG havde muligheden for at lukke kampen ved 22-22, men fik en kendelse imod sig. Det gav Mors muligheden, men ØBG-keeperen reddede på en blank Mors-spiller. Og så kunne ØBG kalde sig jysk mester og tage Mors med til DM.

Stævnet sluttede med en kamp, der kun havde kosmetisk betydning, og her fik Hørning sin første sejr mod et HEI-mandskab, der ikke var til at kende fra Mors-kampen. Men der var ikke noget på spil for HEI, og det kunne ses.
Alt i alt sad jeg ikke tilbage med en kæbe, der var tabt i benovelse over kvaliteten i spillet, hvoraf en stor del var styret fra bænken. Men der var gode individuelle præstationer at glæde sig over, blandt andet fra Mors' Anders Toft, der vel scorede i nærheden af 30 gange i de tre kampe, og fra holdkammeraten Malthe Bull, der rent teknisk var på en anden planet sammenlignet med JM-stævnets øvrige dygtige spillere.

I forhold til de U14-kampe, jeg har set i de seneste sæsoner, manglende jeg noget fysik i weekendens stævne. Og det blev understreget, at man i U14-rækken stadig kan være toneangivende, selv om man næste ikke kan kigge over en bande.

Herunder har jeg forsøgt at lave et All Star hold fra weekendens kampe. Det var ikke så svært, og det var reelt kun på målmandsposten og på venstre fløj, at jeg var i tvivl.

Målmand: Frederik Foldager, ØBG
Venstre fløj: Peter Hauge Andersen, HEI
Venstre back: Anders Toft, HF Mors/Nordmors
Playmaker: Mikkel Johnsen, ØBG
Højre back: Emil Kristensen, ØBG
Højre fløj: Malthe Bull, HF Mors/Nordmors
Stregspiller: Nichlas Jespersen, HEI