Jyderne satte FIF kort inde i 2. halvleg og sejren var aldrig i fare

U16 piger DM-finale HEI/VRI - FIF 27-23 (12-10)
Mål HEI/VRI:
Maria Berger Wierzba 8 (1), Anne Sofie Ottosen Møller 6, Julie Kragh 5, Nicoline Sax 4, Katrine Broløs 2, Sofie Sandager 2.
Mål FIF:
Clara Skøtt 7, Clara Essemann-Beck 6 (3), Melanie Carstensen 3, Lejla Krak 2, Karoline Eilertsen 2, Anna Nørgaard 2, Amanda Bøllingtoft 1.

HEI/VRI er danske mestre for U16-piger efter en ganske velspillet og seværdig finale, hvor FIF blev besejret med 27-23.

FIF begyndte opgøret en my bedre en HEI/VRI, men midtvejs i 1. halvleg fik jyderne kontakt ved 6-6 - og trak derefter fra til 12-10 ved halvtid.

FIF fik dog kontakt igen ved 12-12 i 2. halvlegs begyndelse, men det var en stakket frist. HEI/VRI var en tand skarpere, blandt andet på målmandsposten, så tættere end at være bagud med to mål kom FIF aldrig, selv om holdet forsøgte sig med 7 mod-6-spillet.

Hos mestrene var Maria Berger Wierzba en kilde til evig uro for FIF med sit lynhurtige antryk og effektive afslutninger. Hos HEI leverede Anne Sofie Ottosen Møller skudkraft fra distancen, mens Julie Kragh med højre hånd fra højre fløj scorede fem mål og spillede en rigtig god forsvarskamp.

Hos FIF var Clara Skøtt den helt store oplevelse med nogle fremragende mål, som man sjældent ser i U16-pigerækken. En virkelig spændende og anderledes spillertype.

Alt i alt kan der ikke indvendes det store mod, at det blev HEI/VRI der løb med guldet - og fik revanche over FIF i forhold til de to holds dyst ved U14-DM for to år siden.