U17 DM: Corona udløser ændringer

Kval-kampen mellem nummer 2 og 3 droppes

Når der til foråret spilles om U17 DM, bliver det med de hold, der er blevet nummer 1 og 2 i ligaerne henholdsvis Øst og Vest. Der bliver ikke nogen kvalifikationskamp mellem nummer 2 og 3, som ellers planlagt. Årsagen er coronasituationen. Det er DHFs Turneringsudvalg (TU), der har truffet beslutningen, der er udløst af et forslag fra JHF.

TU melder også ud, at man håber at kunne bevare det nuværende format, hvor U17 og U19 spiller samme sted, med piger og drenge hver for sig.

- Vi håber på en bedring i smittetallene i den næste periode, så restriktionerne kan lempes, og det bliver muligt at afvikle et DM i så trygge rammer som overhovedet muligt, siger Anders Fredsgaard, formand for TU.

Det er også besluttet, at DM-deltagerholdene ikke skal køre hjem efter lørdagens kamp og komme igen søndag. I stedet skal der findes en lokal overnatningsmulighed, der ikke må være en skole, da der her ikke kan garanteres for afstand og rengøring, igen i forhold til den nuværende coronasituation.

- Vi har besluttet at fjerne kørselstilskuddet til DM og i stedet forsøge at opgradere overnatningen, da overnatning skal kunne gennemføres på en sikker måde for deltagerne. Det betyder at deltagerne ikke modtager tilskud til kørsel, men i stedet tilbydes overnatning, der kan leve op til Corona-protokollerne, forklarer Anders Fredsgaard.

Samtidig er det besluttet, at der bliver lagt ekstra tid ind mellem kampene til DM, så hallerne kan tømmes mellem kampene.

Da DM-stævnet i år blev aflyst, er det de samme forbund som i 2020, der står for arrangementerne.

Generation 24