U17 piger EM: Danmark videre - og klar til VM

Holland gav Danmark en stor hjælpende hånd

Et hollandsk sejrmål mod Portugal, sat ind to sekunder før tid, mens hollænderne var i undertal, havde en nærmest mirakuløs effekt for Danmark. Målet betyder nemlig, at Danmark er videre til mellemrunden og er kvalificeret til næste års VM.

- Det er vildt, så stor en forskel et enkelt mål kan have, når der kun er fire hold i en pulje. Det er noget, man lærer rigtig, rigtig meget af som både træner og spiller, siger landstræner Heine Eriksen, der endda kan se sit mandskab gå i mellemrunden med to point, selv om Danmark kun blev nummer to efter Tyskland, fordi man tager det indbyrdes resultatet med over i mellemrunden.

- Jeg vil godt roser de danske piger for kampen i dag. Vi møder et tysk hold, der godt nok har vundet puljen, men som ved, at de risikerer at komme i mellemrunden uden point, hvis de taber til os. Så vi får intet foræret mod Tyskland -  vi spiller bare en rigtig god kamp, siger Heine Eriksen, der sagtens kan forstå den massive skuffelse i den portugisiske trup.

- Portugal er et sølle mål fra at gå videre, selv om de har gjort det fremragende. De har nogle meget dygtige spillere, som vi kommer til at høre meget til fremover, lyder det.

I mellemrunden venter Rusland og Frankrig på Danmark. Og det bliver et par voldsomme opgaver, vurderer Heine Eriksen.

- Vi skal op mod to hold, der begge er et niveau over os. Så vi skal virkelig ramme dagen, mens de ikke gør det, hvis vi skal have point ud af de kampe, konstaterer Eriksen.

Generation 24