U17 piger EM: Dansk kollaps - nu bliver det svært

De danske U17-piger smed stor føring og måtte nøjes med uafgjort mod Holland

U17 piger EM, indledende runde 2. kamp

Danmark - Holland 30-30 (13-11)

Mål Danmark: Anne Sofie Ottosen Møller 10, Maria Berger Wierzba 7, Anna Nørgaard 5, Alberte Ebler 3, Nanna Rasmussen 2, Thea Rasmussen 2, Clara Essemann-Beck 1.

Uha-uha... Den videre deltagelse i den sjove del af EM hænger i en tynd tråd efter 30-30 mod Holland - en kamp som Danmark burde have vundet.

Efter en pænt lige 1. halvleg førte Danmark 13-11, da de to hold gik ud til 2. halvleg, men så stoppede det lige også. I de efterfølgende 20 minutter var Danmark nemlig klart bedst.

Andrea Gormsen lukkede af i målet og snuppede blandt meget andet et straffekast. I den anden ende havde Danmark tur i angrebsspillet og bragte sig foran 19-13 og senere 22-16.

Holland svarede igen med at dække meget offensivt og i perioder mandsopdække to danske bagspillere. Pludselig førte Danmark kun 24-23, men blandt andet via tre flotte scoringer af Anna Nørgaard fra højre fløj og nogle "energimål" af Maria Ber Wierzba så det ud som om, at Danmark havde svaret igen.

Danskerne var således foran 29-26, men så gik klappen ned. Danskerne smed bold efter bold væk uden at komme til afslutning. Med 45 sekunder igen var føringen nede på 30-29, men i det efterfølgende angreb smed danskerne bolden væk - og så kunne Holland udligne med 5 sekunder igen på uret i Slovenien.

Ud over de nævnte danskere er der et kæmpe plus i bogen til Anne Sofie Ottosen Møller, der scorede 10 mål og var en evig trussel. Aarhusianeren blev da også kåret til kampens spiller.

Det uafgjorte resultat betyder, at Danmark for at gå videre skal besejre Tyskland, der allerede er gået videre via to sejre i sine to første kampe. Slår Danmark tyskerne, skal Holland vinde over Portugal - men: Holland er lige nu to mål bedre end Danmark rent målscoremæssigt, så skal Danmark videre, skal Tyskland besejres med et større antal mål, end Holland vinder over Portugal med.